Вчені розповіли, скільки овочів та фруктів треба їсти, щоб подовжити життя

Що є найважливішою частиною здорової та поживної дієти? Саме так, фрукти та овочі. Швидше за все, ви неодноразово чули про це та навіть могли бачити певні наукові дослідження на цю тему. Та чи знаєте ви, скільки фруктів і овочів ви маєте вживати кожного дня? На це питання наука також дала відповідь, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Нове дослідження, опубліковане нещодавно Американською асоціацією серця у своєму журналі Circulation, показало, що людям варто вживати п’ять порцій фруктів та овочів щодня у вигляді двох фруктів та трьох овочів, щоб отримати від них максимальну користь.

Дослідження також виявило, що вживання фруктів та овочів, значною мірою підтримує серце та психічне здоров’я. Щоб пояснити цей зв’язок, дослідники використали дані 28 масштабних досліджень, включаючи два основних набори даних із США. Загалом вчені розглянули дані понад 100 000 дорослих, тривалість спостереження за якими складала близько 30 років.

Дослідження дійшло висновку, що вживання п’яти порцій фруктів та овочів на день може допомогти збільшити тривалість життя.

Насправді, дослідження лондонського Імперського коледжу також підтримує правило п’яти порцій на день. Британські вчені пропонують вживати певну їжу, таку як яблука, груші, цитрусові, шпинат, броколі, капуста та цвітна капуста, щоб харчування було повноцінним та збалансованим.

Доведено, що споживання здорових фруктів та овочів знижує рівень холестерину, кров’яний тиск та сприяє зміцненню імунної системи у здорових людей.

Ось інші переваги, які ви можете одержати, вживаючи 5 порцій овочів та фруктів щодоби:

  • Фрукти та овочі – це джерело вітамінів, мінералів і клітковини, які важливі для загального здоров’я організму.
  • Вживання овочів і фруктів допомагає підтримувати здорову вагу та зменшити ризик багатьох хронічних захворювань, таких як гіпертонія, високий рівень холестерину, інсульт, діабет, рак та серцеві захворювання.
  • У фруктах і овочах також мало жиру, солі та цукру.
  • Вони також є хорошим джерелом харчових волокон, які можуть зміцнити здоров’я кишечника.
  • Різні текстури, типи та смак фруктів та овочів можуть допомогти знайти баланс між користю та смаком.
Поділись


Новини партнерів