Які переваги ви можете одержати, регулярно вживаючи баклажани

Баклажани – це корисні та смачні, до того ж вони мають високу поживну цінність. Суто технічно, баклажан є фруктом, який може принести значну користь вашому здоров’ю. Навіть листя та корені цієї рослини допомагають у боротьбі з інфекційними агентами, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось кілька корисних для вашого здоров’я властивостей баклажанів:

Це природне проносне. Крім води, баклажани також містять велику кількість клітковини, яка допомагає зменшити запалення кишечника та запобігти запорам. Продукти, багаті на клітковину, полегшують випорожнення кишківника.

Вони сприяють здоров’ю серця. Антоціани, пігменти, які надають баклажанам фіолетового забарвлення, сприяють зміцненню здоров’я серця. Відомо, що вони знижують рівень “поганого” холестерину, а також підвищують рівень “хорошого”.

Вони допомагають схуднути. Баклажани низькокалорійні та мають низький вміст вуглеводів. Крім того, сапонін у баклажанах перешкоджає накопиченню жиру в організмі, тому вони будуть чудесним доповненням до вашого раціону.

Вони покращують рівень гемоглобіну. Баклажани сприяють лікуванню анемії. Вони містять багато заліза на додаток до таких поживних речовин, як тіамін, ніацин, мідь, клітковина, фолієва кислота, вітаміни С, К та В6, а також калій та марганець. Тому баклажани здатні підтримувати нас здоровими та бадьорими.

Вони зміцнюють здоров’я кісток. Баклажани містять фенольні сполуки, які чудово борються з остеопорозом, зміцнюють кістки та збільшують їхню мінеральну щільність. Також на здоров’я кісток позитивно впливає вміст у баклажанах заліза.

Вони покращують здоров’я мозку. Баклажани покращують когнітивне здоров’я. Фітонутрієнти та калій, що містяться у них, забезпечують надходження до мозку кисню. Вони захищають мозок від вільних радикалів і розширюють судини. Крім того, сполуки, що містяться в баклажанах стимулюють  нервові шляхи, що сприяє зміцненню пам’яті.

Вони знижують ризик раку. Завдяки антиоксидантам та антоціанам баклажани можуть знизити ризик виникнення раку. Вони перешкоджають росту ракових клітин. Відомо, що навіть солазодин-рамносилові-глікозиди, сполуки, що містяться в шкірці баклажанів, знищує ракові клітини.

Поділись


Новини партнерів