Не можете схуднути? 3 речовини, які сповільнюють обмін речовин і провокують голод

Вони навіть містяться в здоровій їжі: речовини, які сприяють ожирінню. Вони пригнічують обмін речовин і стимулюють апетит. Це заважає нам схуднути. Експерт з харчування Голо Вілланд розповів про три шкідливих для схуднення речовини.

Навіть якщо ви їсте здорову їжу і тренуєтеся, можливо, ви вживаєте шкідливі продукти, не усвідомлюючи цього.

Глутамат

Глутамат зустрічається в природних умовах, але його додають в багато продуктів в якості добавки.

«Глутамат відомий як підсилювач смаку, але він в набагато більшому ступені підсилює апетит», – пояснює експерт з харчування. «Дослідження показують, що коли глутамат додається в їжу, ми з’їдаємо його набагато більше».

Увага: в списку інгредієнтів він часто ховається за термінами «дріжджовий екстракт», «ароматизатор», «сусло», а також абревіатурами від «E620» до «E625» і його підсилювачами від «E626» до «E635».

Підсолоджувачі

У підсолоджувачах мало калорій, а часто взагалі немає. Той, хто п’є дієтичну кока-колу замість звичайного солодкого варіанту, сподівається схуднути за її допомогою.
«Це не так», – пояснює експерт по харчуванню. «Підсолоджувачі можуть спочатку заощадити цукор, але деякі підсолоджувачі дають мозку сигнал про вивільнення інсуліну. Це призводить до швидкого падіння цукру в крові, що, в свою чергу, розпалює апетит і тягу до їжі».

Інші підсолоджувачі знижують споживання енергії, порушують кишкову флору або знижують рівень серотоніну в мозку, що викликає добре самопочуття.

Фруктоза

«Фруктоза не є живильною речовиною, нашому організму вона взагалі не потрібна», – пояснює Уілланд. «Вона перетворюється в організмі в жир і глюкозу, а також сильно стимулює утворення сечової кислоти – це сприяє ефекту ожиріння».

Крім фруктози, свіжі фрукти також містять багато вітаміну С. Антиоксидант зупиняє накопичення жиру, тому свіжі фрукти дуже корисні і навіть можуть допомогти вам схуднути. Однак чим довше зберігаються фрукти, тим менше в них вітаміну С. Тому Вілланд радить не їсти перестиглі фрукти.

Читайте також: 5 порад для схуднення після зимових свят

Поділись


Новини партнерів