5 порад для схуднення після зимових свят

Взимку багато людей стикаються зі збільшенням ваги. Причинами є зниження рівня фізичної активності та підвищений потяг до їжі, не кажучи вже про зимові свята, під час яких ми просто не можемо відмовити собі у ще одному шматочку тортика або порції салату. А тепер до цих факторів додалась ще необхідність якнайбільше часу проводити вдома через пандемію, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Контроль ваги важливий, оскільки нездорова вага може призвести до виникнення проблем зі здоров’ям, як ожиріння, діабет, серцево-судинні захворювання та нездоровий рівень артеріального тиску. Тому потреба у контролі за вагою зараз гостріша, ніж будь-коли до цього.

Найпростішим способом позбутись зайвої ваги є зміна харчування. При чому для цього не обов’язково потрібно дотримуватись суворої дієти. Ось кілька порад щодо змін у раціоні, які допоможуть вам підтримувати здорову вагу тіла:

Споживайте більше клітковини. Клітковина дуже важлива для травлення та здоров’я травної системи. Також вона сприяє посиленню метаболізму, тому якщо ви хочете скинути вагу, продукти, багаті на клітковину вам допоможуть.

Контролюйте споживання калорій. Якщо ви споживатимете більше калорій, ніж витрачаєте, це неминуче призведе до збільшення ваги. Тому намагайтесь включити в раціон більше низькокалорійних продуктів і споживати ту кількість калорій, що відповідає вашому рівню активності.

Обирайте суп, а не салат. Овочеві салати, безумовно, корисні для здоров’я. але тривалого відчуття ситості вони вам не дадуть. Тому на обід намагайтесь їсти не салати, а низькокалорійні супи. Супи є більш ситні в порівнянні з салатами і допоможуть вам контролювати споживання калорій, тим самим сприяючи зниженню ваги.

Уникайте цукру.  Цукор часто називають солодкою смертю. Це пов’язано з ти, що він сприяє нездоровому набору ваги та підвищенню ризику розвитку хронічних захворювань, таких як діабет. Намагайтеся уникати надлишкового споживання цукру цукру і вибирайте альтернативи, такі як мед та сухофрукти.

Збільште споживання білка. Нестача ваги така ж шкідлива, як і її надлишок. Тому, намагаючись схуднути, уникайте надто швидкої та сильної втрати ваги. Для цього вживайте більше білка. Він допоможе збільшити м’язову масу та підтримувати за рахунок неї здорову вагу.

Поділись


Новини партнерів