Як кава пов’язана з тривожністю

Кава – це один з найпопулярніших напоїв у світі. Вона містить кофеїн, який відомий своєю здатністю додавати енергії та покращувати працездатність. Коли мова йде про стан психічного здоров’я, значна частка людей зараз страждає від тривожних розладів, але тривожність може також бути викликана нашими повсякденними діями. Деякі продукти харчування також мають здатність посилювати симптоми тривоги, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Для багатьох кава – це невід’ємна частина ранкових ритуалів. Та чи може вона якось вплинути на симптоми тривожності? Були такі дослідження, як “Нейропсихічні ефекти кофеїну”, опубліковані в Cambridge University Press, у яких широко досліджувались негативні наслідки вживання кофеїну. Стверджувалось, що це може погіршити розлади, пов’язані зі сном і тривогою. Згідно з дослідженням, опублікованим у PubMed Central під назвою “Споживання кофеїну та оцінка стресу, тривоги та депресії у дітей середнього шкільного віку”, “при споживанні кофеїну в помірних кількостях немає серйозних негативних наслідків для здоров’я ані в дорослих, ані у дітей. Однак рекомендується, щоб чутливі до кофеїну люди, не вживали більш, ніж 400 мг/добу, щоб уникнути головного болю, сонливості, тривожності та нудоти”.

Ось кілька порад, які допоможуть вам зняти тривогу та заспокоїтись:

Сон. Ви повинні спати принаймні 6-8 годин, щоб ваше тіло встигло оновитись і відпочити.

Ароматерапія. Цей метод допомагає заспокоїти розум, впливаючи на нюх. Використання перцевої м’яти, лаванди та евкаліпту допомагає розслабити тіло і заспокоїти розум.

Медитація. Медитація виявилася ефективним методом боротьби з тривогою. Крім того, вона може допомогти покращити концентрацію та зосередженість.

Прогулянка. Спробуйте прогулятися до парку або якоюсь тихою місциною, оскільки це може допомогти розслабити розум і заспокоїти ваші почуття, тим самим протидіючи симптомам тривоги.

Збалансоване харчування. Включіть у свій раціон продукти, багаті на поживні речовини, які сприяють покращенню настрою. Це не тільки ослабить симптоми тривожності, а і зміцнить ваше загальне здоров’я.

Кава може бути улюбленим напоєм для багатьох людей, однак потрібно переконатися, що її вживають в помірних кількостях, щоб уникнути шкідливих наслідків. Спробуйте частково замінити каву на зелений чи трав’яний чай, а також підтримуйте оптимальний рівень вологи в організмі.

Поділись


Новини партнерів