Чи може сонце допомогти позбутись зайвих кілограмів?

Ми всі знаємо, що сонячне світло – найкраще джерело вітаміну D, поживної речовини, що має велике значення для нашого настрою, зміцнення імунітету та підтримки здоров’я наших кісток. Очевидно, є ще одна причина, чому ви повинні отримувати достатню кількість цієї поживної речовини: вітамін D дуже важливий для тих, хто хоче схуднути, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Вітамін D – це жиророзчинний вітамін, який ви можете отримати від сонячного світла, деяких продуктів харчування або добавок. Коли ваша шкіра піддається впливу УФ-променів, вона починає перетворювати холестерин на вітамін D.

Згідно з дослідженням Факультету медицини та стоматології Університету Альберти, яке було опубліковане в журналі Scientific Reports, сонячне світло зменшує кількість жирових клітин і може допомогти у втраті ваги. Коли хвилі синього світла проникають через шкіру і досягають жиру, що знаходиться під нею, краплі ліпідів стискаються і вивільняються з клітини. Простими словами, сонячне світло допомагає позбутися зайвого жиру в організмі. Дефіцит вітаміну D також пов’язаний із ожирінням.

Отримати достатню кількість цієї поживної речовини простіше влітку, тоді як взимку це досить складно. По-перше, сонячне світло не таке сильне в холодну пору року, а по-друге, через холодну погоду більшість людей воліє залишатися в приміщенні. Але якщо ви намагаєтеся схуднути, то вам варто виробити звичку проводити деякий час на відкритому повітрі, щоб пришвидшити процес схуднення. Якщо це для вас складно ви можете спробувати включити в свій раціон більше продуктів, багатих на вітамін D, таких як гриби, молочні продукти, риба та інші. Ви також можете спробувати добавки після консультації з лікарем.

Дослідження справді підкреслювало важливість вітаміну D, але не містило чітких вказівок, як довго потрібно перебувати на сонці. Влітку вам може вистачити 10-15 хвилин на сонці, але взимку потрібно витратити 1 або 2 години, щоб отримати рекомендовану кількість вітаміну D. Найкращий час для прогулянок – вранці з 10 до 11 ранку та вдень між 13:00 та 15:00.

Існує безліч досліджень, які доводять, що сонячне світло важливе для здоров’я, але проводячи під сонцем надто багато часу ви ризикуєте отримати небажані побічні ефекти. Зокрема, надлишок сонячного світла може призвести до раку шкіри. Отже, завжди використовуйте сонцезахисний крем, коли виходите на вулицю.

Поділись


Новини партнерів