Фахівці розповіли, чому біль у спині став таким поширеним і як його уникнути

Поширеність проблем із хребтом значно зросла під час карантину, введеного задля уповільнення поширення COVID-19. Вимушений малорухливий спосіб життя, тривале сидіння, відсутність фізичних вправ – це фактори, які сильно вплинули на здоров’я хребта практично всіх людей, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Також свою роль зіграло нерозуміння основною масою населення важливості правильної постави. Саме тому під час карантину було так багато випадків, коли люди звертались до медиків з болем у спині та шиї.

На питання про те, яка вікова група ризикує найбільше, лікарі відповідають, що це люди похилого віку. Загалом самоізоляція найбільше позначилась саме на стані їх здоров’я.

Справа в тому, що в літніх людей вже ослаблені м’язи, які підтримують хребет, а вимушена бездіяльність призводить до збільшення навантаження на них. Саме м’язи підтримують людський хребет, тому надзвичайно важливо зберегти їхню еластичність та міцність.

Ще одна вразлива група – це професіонали, які працюють дистанційно. Тривале сидіння за комп’ютером, може призвести до багатьох проблем, пов’язаних зі спиною та шиєю. Викладачі, учні та студенти також несподівано потрапили під удар. При цьому всі вікові групи постраждали через збільшення рівня стресу.

Щоб уникнути болю в спині під час другого карантину, потрібно розуміти, що кожний хребет індивідуальний. Тому ви повинні підібрати, приміром, ідеальну для себе висоту стільця, виходячи зі свого зросту, довжини кінцівок, ваги, тощо.

Хоча існують певні способи профілактики болю в спині, які підходять усім. Для зменшення навантаження на хребет, варто періодично робити перерви для виконання вправ на розтяжку.

Важливо також  придбати правильний матрац та подушки, які забезпечать вам правильну підтримку хребта та шиї уві сні.

Стежте за своєю поставою під час сидіння. Пам’ятайте – біль у спині найчастіше спричинений не значним обсягом роботи, а виконанням її у неправильній позі.

Поділись


Новини партнерів