5 причин використовувати сонцезахисний крем навіть взимку

Влітку більшість із нас наносить товстий шар сонцезахисного крему перед тим, як вийти з дому. Врешті-решт, саме влітку наша шкіра страждає від сильної спеки, не кажучи вже про зневоднення. Однак, про те, що такий самий шар крему від сонця з SPF не меншим за 15 нам потрібен і взимку, мало хто замислюється, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Насправді взимку необхідно зволожувати шкіру, а після цього наносити сонцезахисний крем. Це повинно бути частиною вашого щоденного режиму з догляду за шкірою. Ось кілька причин не відмовлятись від крему з фактором захисту від сонця в холодну пору року:

Озоновий шар тоншає. Можливо, ви не знаєте, але озоновий шар найтонший саме взимку, а отже він пропускає більше УФ-променів. Це з ними пов’язаний негативний вплив сонця на нашу шкіру, а крем з високим показником SPF здатен нас захистити.

Сильний вытер і низька вологість. Причиною того, що в більшості людей взимку шкіра стає сухою, є низький рівень вологості в атмосфері, а також частий вплив вітру. Все це призводить до зневоднення шкіри, що збільшує ризик появи зморшок, розтріскувань та шкірних інфекцій. А використання зволожуючого крему з SPF – це гарний спосіб захистити шкіру.

Ризик раку не знижується взимку. Взимку ми рідше буваємо на сонці і може здаватись, що воно не здатне пошкодити нашу шкіру за таких умов. Але вплив УФ-випромінювання значно інтенсивніший взимку, що збільшує імовірність розвитку раку шкіри, в тому числі і меланоми. Якщо ви нанесете на шкіру шар сонцезахисного крему перед виходом з дому, ви можете відчутно зменшити ці ризики.

Сонцезахисний крем стає менш стійким. Влітку ми сильно пітніємо, що знижує стійкість сонцезахисного крему, однак взимку ця проблема теж не зникає. Раптові зміни погоди та сухе повітря можуть швидко зробити шар крему, який ви нанесли вранці неефективним, тож його потрібно поновлювати кожні кілька годин. Також це дозволить уникнути пересихання шкіри.

Штучні джерела світла також випромінюють ультрафіолет. Взимку ми бачимо менше сонця і частіше користуємось штучним світлом. Однак, не всі знають, що світло вашої лампи та комп’ютера також містять УФ-промені. Тривалий вплив УФ-випромінювання збільшує ризик пошкоджень шкіри та виникнення раку. Тому крем потрібно наносити регулярно, навіть якщо ви залишаєтесь вдома.

Поділись


Новини партнерів