5 ознак дефіциту магнію в організмі і способи його заповнення

Причиною слабкості, відсутності апетиту, головного болю не завжди є стрес або втома. Коли організм не отримує потрібної кількості речовин для обмінних процесів, він подає нам сигнали. Тому, якщо вам знайомі деякі з нижчеперелічених симптомів, існує ймовірність, що ви відчуваєте дефіцит магнію:

Слабкість в м’язах

Брак магнію сприяє зниженню тонусу м’язів і реакцій, які відбуваються в їх тканинах. В результаті навіть звичні дії на кшталт принести пакет з молоком і хлібом з супермаркету або навіть піднятися на третій поверх здаються надзвичайно складними і складними.

Регулярний головний біль

Ознакою нестачі магнію може бути і частий головний біль, який виникає при звуженні судин і вивільненні нейромедіаторів. Але зверніть увагу, що ці симптоми можуть свідчити і про інші порушення.

Постійна втома

Якщо ви не перепрацьовуєте на роботі, не відчуваєте стрес і висипаєтеся, але при цьому не можете позбутися від почуття втоми, це може свідчити про брак розглянутого нами елемента. Часто втома супроводжується слабкістю в м’язах і особливо загострюється восени і навесні.

Судоми в м’язах

Судоми і легке поколювання в кінцівках також можуть вказувати на брак магнію. Неприємні відчуття відбуваються в зв’язку з перезбудженням м’язів. В результаті вони напружуються частіше, ніж потрібно, провокуючи при цьому больові відчуття.

Аритмія

Брак магнію провокує перебої в скороченні м’язів серця, в результаті ви можете відчувати прискорений пульс або, навпаки, своєрідний «пропуск» ударів.

Перш ніж вирушати в аптеку за препаратами, проконсультуйтеся з терапевтом і переконайтеся, що у вас дійсно спостерігається нестача магнію. Поповнити його кількість допоможуть гарбузове насіння, мигдаль, арахіс, темний шоколад, гречка, квасоля, банани, капуста, авокадо, манго, цільнозерновий хліб.

Читайте також: Фахівці назвали неочевидні ознаки дефіциту вітаміну D

Поділись


Новини партнерів