Як інфекції сечовивідних шляхів пов’язані з жіночим безпліддям

Інфекції сечовивідних шляхів Це досить поширене явище у жінок. ІСШ – це інфекція, яка вражає будь-яку частину сечовивідної системи, крім нирок та сечового міхура. У порівнянні з чоловіками, у жінок інфекції сечовивідних шляхів зустрічаються частіше, оскільки жіноча уретра набагато коротша, її довжина становить близько 4 см. Таким чином, патогенам легше проникати ззовні. Ризик виникнення ІСШ зростає через ослаблений імунітет, високий рівень цукру в крові, менопаузу, сухість сечовивідних шляхів, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Якщо у вас інколи виникають ІСШ – це нормально, але якщо ви стикаєтесь із ними регулярно, це не є нормою. Часті ІСШ можуть впливати на ваші верхні репродуктивні шляхи, тобто на фаллопієві труби та матку.

ІСШ можуть поширюватись на маткові труби, матку, шийку матки та всю область малого тазу, що призводить до запальних захворювань малого тазу. При цьому органи малого тазу набрякають, що може призвести до безпліддя. Якщо це трапляється рідко, на вашу здатність зачати це не вплине, але хронічні ІСШ можуть завадити вам завагітніти.

Тому якщо ви часто стикаєтесь із ІСШ, варто відвідати лікаря і підібрати відповідне лікування.

Ось кілька кроків, які допоможуть вам уникнути розвитку ІСШ:

Дотримуйтесь правил гігієни. Щоденно мийте інтимну зону та уникайте використання надто жорстких засобів на цій ділянці. Не використовуйте те, що може подразнювати слизову. Обирайте нижню білизну з натуральних тканин.

Пийте багато води. Щоб вивести збудники інфекцій з організму, потрібно багато пити. Також це допоможе позбутись здуття та болю в животі. Часто для боротьби з ІСШ рекомендують вживати сік із журавлини.

Приймайте ліки. Якщо ваш лікар прописав вам препарати для боротьби з ІСШ, потрібно їх приймати за визначеною ним схемою, не пропускаючи прийом та не змінюючи самовільно дозування.

Поділись


Новини партнерів