5 нездорових харчових звичок, які мають майже всі

Для схуднення важливо не лише те, що ви їсте, а і те, як саме ви харчуєтесь. Ваш режим харчування, який включає час прийому їжі, проміжки між трапезами, час перекусів, розміри порції та вашу харчову поведінку, має величезне значення для вашого здоров’я та для успіху ваших спроб скинути вагу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Існують деякі харчові звички, які можуть нам серйозно нашкодити. Ось, про які звички, пов’язані з харчуванням, вам краще забути назавжди:

Переїдання. Те, що ви їсте здорову їжу, як салат, вівсяна каша чи фрукти, не означає, що порція може бути будь-якого розміру. Контроль розміру порцій – це ключова умова для схуднення. За словами дієтолога Іші Хосла, їсти варто доти, доки ви не наїстесь приблизно на 80%.

Великі проміжки між прийомами їжі. Вірите ви, чи ні, а великі проміжки між трапезами, які багато хто робить, щоб зменшити споживання калорій і загалом їсти менше, може мати цілком протилежний ефект. Насправді, вони призводять до збільшення кислотності, здуття живота, а також збільшують ризик переїдання. Дієтолог Ружута Дівекар рекомендує їсти часто і невеликими порціями, щоб зменшити відчуття голоду і уникнути потягу до їжі.

Вживання води тільки при спразі. Більшість людей п’ють воду саме так. По-перше, варто виробити звичку регулярно пити воду. По-друге, орієнтуйтесь на колір сечі – якщо вона залишається світлою, ви п’єте достатньо. Підтримка водного балансу організму необхідна для зниження ваги, підтримки травлення, кров’яного тиску і навіть рівня енергії. В середньому дорослій людині потрібно 2-3 літри на день, хоча, звісно, це індивідуально.

Голодування та неправильне харчування. Цей пункт стосується людей, які практикують інтервальне голодування. Під час цієї дієти вкрай важливо не переїдати, не вживати джанк фуд, оброблені та фасовані продукти. Це може призвести до посилення потягу до їжі та дефіциту поживних речовин.

Нездорові перекуси. Закуски, які ви обираєте, мають величезне значення. Обирайте правильні продукти для перекусів, такі як горіхи, насіння, хумус, свіжі фрукти, тощо. Однак, будьте обережні, замінювати основні прийоми їжі закусками не можна в жодному разі.

Поділись


Новини партнерів