5 альтернатив білому рису для тих, хто хоче зменшити споживання вуглеводів

Рис – це одна з найпопулярніших круп, яка відрізняється ситністю та чудовим смаком. В той же час рис має свої недоліки. Наприклад, він містить велику кількість вуглеводів, тож людям, які прагнуть скоротити їх споживання, рис не підходить, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось декілька варіантів продуктів з низьким вмістом вуглеводів, на які можна замінити рис:

Кіноа. Це дуже популярна альтернатива рису, яка може забезпечити вам вдвічі більше білка. Кіноа містить всі дев’ять типів амінокислот, які є необхідними для організму. При цьому вуглеводів кіноа майже не містить.

Дрібно нарізана цвітна капуста. Цвітна капуста також може бути здоровою альтернативою білому рису. Просто наріжте її в кухонному комбайні або натріть вручну. Порція цвітної капусти міститиме лише 13 калорій, тоді як порція рису – 100. Тож цвітна капуста підійде і тим, хто стежить за споживанням калорій.

Ячмінна крупа. Ячмінь – це вид грубого зерна, який є родичем жита та пшениці. Ячмінь багатий на білок, клітковину, цинк та селен. При цьому ячмінна крупа доступна за ціною, тож її легко включити в раціон.

Натерта капуста. Ще один овочевий замінник рису, який ви можете знайти в кожному магазині. Капуста містить небагато калорій та може забезпечити вас вітамінами С і К. Відома також, що капуста зміцнює кістки і регулює кровообіг в організмі.

Рис Ширатакі. Рис Ширатакі чудово підійде тим, хто хоче звести до мінімуму споживання вуглеводів. Він на 97% складається з води і на 3% – з клітковини. Ясно, що він дуже низькокалорійний. Його виготовляють з кореня рослини Amorphophallus konjac, яка є джерелом унікального різновиду клітковини під назвою глюкоманнан.

Поділись


Новини партнерів