Названо продукт, який є головним винуватцем збільшення ваги

Люди, які хочуть схуднути, а також покращити своє здоров’я, повинні виключити зі свого раціону один продукт. Дієтолог та авторка книги “Мистецтво здорового способу життя” Деніз Келлі пояснила, що для того, щоб схуднути, особливо в зоні живота, потрібно всього-лише виключити з раціону те, що більшість із нас дуже любить, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

“Він – одна з головних причин збільшення жирових відкладень (особливо в зоні живота), плюс він прискорює старіння і посилює відчуття тривожності. Я говорю про один продукт білого кольору. Це – цукор”.

Медики радять людям, старшим за 11 років, вживати не більше, ніж 30 г доданого цукру на день. Це може бути не лише цукор, а і мед та інші підсолоджувачі.

Регулярне споживання продуктів з високим вмістом цукру призведе до швидкого збільшення жирових запасів, які потім буде важко спалити. За словами Деніз, якщо ви хочете позбутись зайвих кілограмів, виглядати стрункими, підтягнутими та залишатись енергійними протягом всього дня, від солодощів краще відмовитись.

Цукор викликає підвищення рівня глюкози в крові, вивільнення великої кількості інсуліну та стимулює накопичення жиру навколо внутрішніх органів. Більшість людей не усвідомлюють ризиків, пов’язаних з вісцеральним жиром.

При цьому, Деніз наголошує, що мова йде лише про доданий цукор. Природній цукор, який міститься у фруктах, виключати з раціону не потрібно. Але кожний з’їдений фрукт дієтолог рекомендує врівноважувати овочем. Це практично не додасть до вашого раціону калорій, але збагатить його вітамінами, мінералами, а також збільшить споживання вами вологи, що теж відіграє в процесі схуднення не останню роль.

Але як можна зменшити споживання цукру, коли стільки продуктів містять доданий цукор? Перш за все, намагайтесь готувати домашню їжу з нуля. Це забере деякий час, але ви уникнете фасованих та оброблених продуктів, які, швидше за все, містять цукор. Приміром, висококалорійні цукристі напої можна замінити на лимонну воду.

Потяг до цукру – це нормальне явище, але існує багато способів зупинити його. Головне – це забезпечити організм всіма можливими поживними речовинами, їсти часто, але невеликими порціями та намагатись вживати їжу, вкладаючись у 10-годинне вікно. Якщо ви снідаєте о 8.00, то вечеряти краще до 18.00, а якщо снідати о 10.00, то повечеряти можна і о 20.00.

Поділись


Новини партнерів