5 порад щодо харчування для тих, хто страждає на безсоння

Безсоння – це розлад, при якому людині дуже важко заснути. Воно може мати дуже неприємні наслідки для організму, зокрема зниження працездатності, викликане браком енергії. Дослідження також показали, що нестача сну підвищує ризик хронічних захворювань, включаючи хвороби серця та діабет 2 типу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Щоб подолати безсоння, потрібно внести певні зміни у свій звичний спосіб життя. Регулярні фізичні вправи, відхід до сну в один і той самий час, скорочення часу використання ґаджетів перед сном – це важливі умови для боротьби із безсонням. Допоможуть вам швидше засинати і деякі зміни у харчуванні. Ось, що вам потрібно зробити, якщо ви хочете спати краще:

Вечеряйте легкими стравами. Вечеряти рекомендується за кілька годин до сну. Уникайте важких та жирних продуктів. Споживання великої кількості калорій перед сном ускладнює засинання та викликає дискомфорт. Також важка їжа може стати причиною здуття, надмірного газоутворення та навіть судом.

Уникайте кофеїну. Кофеїн – це стимулятор, його вживання перед сном заважатиме заснути. Постарайтесь не пити кави та інших кофеїновмісних напоїв принаймні за кілька годин до сну.

Замість кави оберіть напій, який вас заспокоїть і допоможе розслабитись. Наприклад, ромашковий чай або тепле молоко з медом. Вони мають заспокійливий вплив на тіло і розум, а також прискорюють засинання.

Уникайте великої кількості алкоголю. Це шкідливо для здоров’я загалом, але також алкоголь може порушити ваш режим сну. Річ у тім, що алкоголь зневоднює організм, що часто призводить до переїдання та викликає дискомфорт.

Якщо вас усе ж тягне перекусити перед сном, обирайте здорові продукти з високим вмістом клітковини. Вони допоможуть вам не набрати зайвої ваги, а також позитивно вплинуть на ваш сон. Клітковина сприяє здоровому травленню, на відміну від високооброблених фасованих закусок. Також клітковина забезпечить вам довге відчуття ситості.

Поділись


Новини партнерів