Чи допомагає схуднути відмова від вуглеводів після обіду

Скорочення споживання вуглеводів – це одна з перших речей, які роблять більшість людей, що намагаються скинути зайву вагу. Вуглеводи завжди вважали шкідливими для здоров’я та основною причиною збільшення ваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, виключати вуглеводи з раціону повністю було б неправильно, адже вони допомагають покращити травлення та забезпечують нас енергією, а без цього схуднути просто неможливо. Хоча страх перед вуглеводами зберігається, що породжує різні дієтичні рекомендації на кшталт уникання вуглеводів після обіду. Та чи дійсно це допоможе?

Перш за все, запам’ятайте, що вуглеводи – це важливий макроелемент, який необхідний нашому організму для вироблення енергії. Коли ми говоримо про вуглеводи, на думку першими спадають солодощі, макарони та білий хліб. Але є корисніші джерела вуглеводів, такі як фрукти, овочі та горіхи. Здорові вуглеводи не призводять до збільшення ваги. Натомість, вони сприяють здоров’ю травної системи та полегшують виведення відходів з організму.

Концепція відмови від вуглеводів після 15.00 не нова. Прихильники деяких гіпотез стверджують, що вживаючи вуглеводи незадовго до сну, ми не даємо організму достатньо часу для перетравлювання їжі, тому всі вуглеводи, які ми з’їли, перетворюються на жир.

Але це абсолютно неправильно. Вуглеводи перетворюються на глюкозу, яка забезпечує нас енергією для виконання різних функцій організму, навіть тоді, коли ми спимо. Справжня проблема полягає не у вуглеводах, а в їхній кількості. Якщо ви їсте чого-небудь надто багато, це викличе побічні ефекти, яким би корисним для здоров’я цей продукт не був.

Не існує вагомих доказів, які б показали, що відмова від вуглеводів після 15.00 допомагає схуднути. Врешті-решт, все зводиться до того, скільки калорій ви споживаєте та які типи продуктів входять у ваш раціон. Якщо ви вживаєте багато вуглеводів з нездорових джерел, ви неминуче погладшаєте.

Поділись


Новини партнерів