3 продукти, які обов’язково повинні бути у вегетаріанському раціоні

Всесвітній день вегетаріанства відзначається щороку 1 жовтня. Це свято має на меті розповісти якомога більшій кількості людей про переваги вегетаріанства. Доведено, що раціон на основі рослинних продуктів може принести відчутну користь для здоров’я людини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дослідження показали, що вегетаріанська дієта допомагає зменшити ризик серцевих захворювань, діабету та деяких видів раку. Однак, ці переваги ви одержите тільки у тому разі, якщо ваш раціон буде добре збалансований. Ви повинні отримувати в достатній кількості всі необхідні поживні речовини в достатній кількості.

Ось 3 продукти, які вам точно слід включити в раціон, якщо ви збираєтесь перейти на вегетаріанську дієту:

Помідори. Помідори у нас дуже популярні. Їх їдять свіжими, консервованими, тушкованими, смаженими, тощо. Вони низькокалорійні та містять трохи натурального цукру. Містять помідори і калій, який дуже важливий для здоров’я серця, а також потужний антиоксидант під назвою лікопен.

Буряк. Буряк – це дуже поживний натуральний продукт. Відомо, що буряк є хорошим джерелом клітковини, марганцю, калію, вітаміну В9 та кількох інших важливих корисних речовин. Крім того, буряк сприяє відновленню м’язів, що важливо для тих, хто любить спорт. Річ у тім, що антиоксиданти та нітрати, які містяться в буряку, зменшують запалення, покращують кровообіг і, як наслідок, прискорюють відновлення м’язів після мікропошкоджень, збільшуючи нашу витривалість.

Куркума. Куркума – це дуже популярна спеція, яку можна додати до багатьох страв. Вона стала відомою у всьому світі завдяки своїм протизапальним властивостям. Також вона надає стравам смаку, аромату і апетитного золотистого кольору. Куркума підтримує функціонування серцево-судинної системи, знижує ризик деяких типів раку та сприяє виведенню токсинів з організму.

Поділись


Новини партнерів