Нестача лише 15 хвилин сну може призвести до збільшення ваги

Дослідження, опубліковане у JAMA Internal Medicine, показало, що достатньо недоотримати лише 15 хвилин сну для того, аби набрати ваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дані збирали за допомогою програм, які відстежували тривалість сну, що були встановлені на смартфони та фітнес-трекери учасників. Загалом дослідження тривало близько двох років, в ньому взяли участь 12 000 людей.

Його результати свідчать, що люди, які мають ІМТ 30 і більше (за класифікацією Центрів контролю та профілактики захворювань це вважається ожирінням) сплять в середньому на 15 хвилин менше, ніж люди, що мають здоровий ІМТ. Такі дані підтверджують поширену думку, що режим сну впливає на здоров’я та вагу людини.

Результати іншого дослідження показали, що відсутність відпочинку викликає різкий стрибок гормону голоду під назвою грелін, а рівень лептину, який змушує нас почуватись ситими, при цьому падає. Люди, які недосипають, споживають, в середньому, на 300 калорій більше.

Фахівці рекомендують спати від шести до восьми годин щодня. Щоб забезпечити оптимальну тривалість нічного сну, важливо лягати спати та прокидатись щодня в один і той самий час.

Поділись


Новини партнерів