Який продукт зменшить ризик виникнення раку та подовжить ваше життя

Люди завжди намагались подовжити своє життя. Всі ми хотіли б знати, як досягти довголіття та зберегти при цьому своє здоров’я. Зазвичай особливу увагу приділяють раціону харчування, а нещодавно дослідження показали, що збільшити тривалість життя може допомогти популярна спеція, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

В дослідженні, проведеному Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, вивчався вплив імбиру на рівень ліпідів в організмі. В ньому взяли участь 85 людей. 45 з них вживали імбир, а 40 – плацебо.

В кожній групі до та після експерименту вимірювались показники  рівня тригліцеридів, холестерину, ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ) та ліпопротеїдів дуже низької щільності. В групі, яка вживала імбир, зниження рівнів холестерину та тригліцеридів були значно відчутнішими, ніж в групі, яка приймала плацебо. Середнє зниження рівня ЛПНЩ та підвищення рівня ліпопротеїдів високої щільності також були більшими групі, що вживала імбир. Однак, зниження рівня ліпопротеїдів дуже низької щільності було більш помітним у групі плацебо.

Доведено також, що імбир може захищати від деяких форм раку. Дослідження приписують протиракові властивості 6-гінгеролу, речовині, яка у великій кількості міститься в сирому імбирі. В одному з них взяли участь 30 осіб, які щодня вживали 2 г екстракту імбиру. Це допомогло значно зменшити кількість прозапальних сигнальних молекул в товстій кишці. Рак товстого кишечника є однією з найпоширеніших форм раку.

Здавна імбир використовувався в якості засобу для покращення травлення. Він також має протизапальні властивості, які допомагають полегшити біль, запобігти утворенню тромбів і уникнути появи мігрені. З давніх часів китайські лікарі регулярно вживали імбирний чай, щоб підтримати життєвий тонус і збільшити тривалість життя.

Також імбир багатий на антиоксиданти, яки зменшують окислювальний стрес та запобігають пошкодженню ДНК. Антиоксиданти зменшують ризик розвитку хронічних хвороб, як гіпертонія, захворювання серця та легенів. Також вони сприяють здоровому старінню.

Крім перерахованого, імбир має противірусні та протимікробні властивості. Тому якщо ви хочете подовжити своє життя, вам у цьому допоможе чашка імбирного чаю.

Поділись


Новини партнерів