Як напої можуть бути джерелами заліза

Залізо – це вкрай важливий для  функціонування гемоглобіну мінерал. Також воно відіграє значну роль у цілому ряді інших процесів в організмі. Добова норма заліза для дорослої людини складає 18 мг. Найкраще отримувати їх з тваринних джерел, але якщо це неможливо, згодяться і добавки, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Якщо людина споживає надто мало заліза, у неї може розвинутись анемія. Причинами дефіциту заліза можуть бути втрата крові, неправильне харчування або погане засвоєння заліза в організмі. Такі продукти, як м’ясо, риба, тофу, горох, шпинат та буряк дуже багаті на залізо. Також ви можете отримати залізо з таких напоїв:

Буряковий сік. Буряк багатий на поживні речовини, включаючи фолати, марганець, калій, залізо, бетаїн та вітамін С. Буряковий сік допомагає вивести токсини з печінки, а також оптимізує використання кисню червоними клітинами крові. Візьміть 2 середні буряки, 1 огірок та шматочок імбиру. Змішайте їх у блендері, додайте за смаком лимонного соку.

Сік зі шпинату та м’яти. Цей напій зазвичай вживають зранку. Зелень є хорошим джерелом заліза та різних інших поживних речовин, таких як вітаміни А та С. Крім того, такий напій буде корисним для схуднення. Візьміть 4 склянки грубо нарізаного шпинату, 1 склянку дрібно нарізаної м’яти, 1/2 склянки води та змішайте все це блендером до однорідності. Процідіть суміш за допомогою сита, додайте трохи лимонного соку та кмину.

Сік з чорносливу. Чорнослив дуже багатий на різноманітні корисні речовини. Він є джерелом повільних вуглеводів, які забезпечують нас енергією, але не викликають різкого стрибка рівня глюкози в крові. Половина склянки соку чорносливу містить 3 мг або 17 відсотків денної норми заліза. Візьміть 5 чорносливів без кісточки, залийте їх 1/4 склянки води і залиште на 15-20 хвилин. У блендер покладіть замочений чорнослив, 1 склянку води, 1 ч.л. лимонного соку і 2 ч.л. цукру. Змішайте до однорідності.

Овочевий сік. Сік різних овочів – це джерело вітамінів та мінералів, зокрема заліза та вітаміну С. Його смак та текстуру можна регулювати за смаком. Візьміть 2 склянки грубо нарізаного шпинату, 1 склянку гарбузової м’якоті, 1 склянку рваного листя капусти, 1 ст.л. меду та 2 склянки холодної води (або менше, якщо ви хочете, щоб суміш була густішою). Змішайте все до однорідності.

Поділись


Новини партнерів