5 ознак нестачі овочів у вашому раціоні

Фахівці кажуть, що чим більше барв у вашій страві, тим більше в ній поживних речовин. Ваш раціон повинен включати червоні помідори, зелене листя салату, коричневі злаки, жовті лимони, тощо. Всі вони містять різні речовини, які можуть задовольнити харчові потреби нашого організму, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Коли у раціоні не вистачає овочів, організм починає виявляти симптоми нестачі тих або інших поживних речовин. Ось які ознаки можуть свідчити про те, що ви їсте недостатньо овочів:

Кровотеча з ясен та синці. Основною причиною кровотечі з ясен є неправильний догляд за ротовою порожниною. Однак, вона також може сигналізувати про нестачу вітаміну С в організмі. Наш організм не може виробляти його сам, тому важливо простежити, щоб його достатньо надходило разом з їжею. Крім того, нестача вітаміну С робить нас більш схильними до синців. Річ у тім, що аскорбінова кислота сприяє прискоренню загоєння ран та захищає клітини від пошкоджень. Ви можете одержати її з цитрусових, стручкової квасолі, броколі, червоного перцю, смородини, тощо.

Втома. Нестача фолієвої кислоти в організмі призводить до хронічної втоми. Фолієву кислоту можна одержати з листової зелені та бобових.

М’язові судоми. Якщо у вас часто бувають судоми, це свідчить про дефіцит калію в організмі. Ми потребуємо його для скорочення гладких м’язів. Найдоступнішими джерелами калію є зелені листові овочі, такі як шпинат, та банани. Один середній банан містить близько 422 мг калію.

Запори. При нестачі клітковини в раціоні запори можуть бути звичним явищем. Харчові волокна згущують відходи та пришвидшують їх проходження через кишечник. Дорослій людині потрібно близько 25 г клітковини на день, бажано розчинної. Її можна знайти у вівсяних висівках, горіхах, насінні, бобових та ячмені. Також потрібно переконатись, що ви п’єте достатньо води.

Забудькуватість. Всі ми час від часу щось забуваємо, це нормально. Але якщо це увійшло у вас у звичку, це може бути ознакою нестачі поживних речовин у мозку. Дослідження показали, що лютеїн, який міститься лише у рослинних продуктах, покращує пам’ять і здатність до навчання.  Лютеїн можна знайти в різних овочах, таких як листяна зелень, морква, броколі, кукурудза та помідори.

Поділись


Новини партнерів