Сир або йогурт: що корисніше?

Кисломолочний сир та йогурт – це два продукти, які часто називають взаємозамінними. Вони обидва виготовлені з молока, обидва містять корисні для кишечника бактерії, а також обидва популярні серед людей, які хочуть позбутись зайвої ваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тим не менш, між ними все ж є певна різниця і в харчовій цінності, і в корисних властивостях.

Наприклад, йогурт, на відміну від сиру, містить вітамін В12 та цинк. Він загалом містить більше корисних речовин. Оскільки йогурт багатий на калій, він допомагає контролювати артеріальний тиск. Також йогурт містить пробіотики, які зміцнюють імунітет та здоров’я кишечника. Дослідження показали, що регулярне вживання йогурту допомагає контролювати вагу, знижує відсоток жиру в організмі та об’єм талії. Також у йогурті міститься більше білків, ніж у сирі.

Сир корисний для травної системи. Він полегшує засвоєння їжі і допомагає усунути симптоми розладу травлення. Завдяки високому вмісту кальцію, кисломолочний сир зміцнює наші кістки та зуби. 100 г сиру містять близько 80 мг кальцію. Щоденне вживання сиру вважається корисним для шкіри та волосся. Ви навіть можете готувати з нього маски.

Тож сир – це натуральний продукт, який не містить жодних добавок, але він забезпечить нам менше поживних речовин. Також він не містить фіксованої кількості пробіотиків, тому він допоможе вам схуднути, але не так добре, як йогурт.

Йогурт містить пробіотики і ви можете контролювати, скільки їх там буде, якщо готуватимете його вдома. Кілька досліджень показали, що пробіотики потрібні людям, які намагаються позбутись зайвої ваги. Але уникайте ароматизованих йогуртів. Якщо не хочете або не можете приготувати домашній, купіть йогурт без наповнювача і самостійно додайте до нього фрукти, насіння чи горіхи.

Та для отримання найкращого результату, варто включити в раціон і йогурт, і сир.

Поділись


Новини партнерів