Розвінчано головні міфи про схуднення

Нас просто бомбардують інформацією про схуднення, обіцяючи колосальну втрату ваги за короткий термін. Тим не менш, далеко не вся ця інформація має хоч якесь наукове підтвердження. Тема зниження ваги оповита величезною кількістю міфів, тож фахівці розвіяли деякі з них, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Міф №1 – Голодування – це найкращий спосіб схуднення.   

Правда: Споживання занадто малої кількості калорій може заважати схудненню. Різке скорочення калорій примушує організм перейти в енергозберігаючий режим. Також голодування сильно уповільнює метаболізм. Тобто ви можете швидко скинути вагу, але цей результат буде дуже нетривалим. В основному ви втратите м’язову масу, тоді як запаси жиру залишатимуться незмінними. Щойно ви повернетесь до звичайного харчування, повільний метаболізм призведе до збільшення ваги.

Міф №2 – Щоб схуднути, треба припинити вживати вуглеводи.                           

Правда:  Хоча більшість дієт для схуднення передбачає виключення вуглеводів з раціону, цей підхід абсолютно неправильний. Простих та рафінованих вуглеводів, які містяться в білому хлібі, кашах швидкого приготування, пакетованих соках, тощо, справді варто уникати. Але складні вуглеводи з фруктів, цільнозернових продуктів, овочів, горіхів та насіння організму необхідні. До того ж, ці продукти містять вітаміни та мінерали, які допоможуть схуднути та зміцнять ваше здоров’я.

Міф №3 – Фізичні вправи важливіші, ніж дієта.                                                       

Правда: Ніякі вправи не компенсують нездоровий раціон. Щоб схуднути, потрібно і займатись спортом, і правильно харчуватись, адже споживання зайвих калорій може зайняти кілька хвилин, тоді як спалювати їх доведеться годинами. Тому ви повинні стежити за тим, скільки ви їсте та скільки рухаєтесь, щоб знайти баланс.

Міф №4 – Існують швидкі способи скинути вагу.       

Правда: Збільшення ваги не відбувається за одну ніч, тож її скидання також повинно бути поступовим процесом. Різке скорочення споживання калорій, виключення важливої групи продуктів харчування з раціону та суворі дієти в довгостроковій перспективі не дадуть результату. Ключові умови для правильного схуднення – це контроль розміру порцій, фізична активність, баланс макро- та мікроелементів, здоровий сон та управління стресом.

Поділись


Новини партнерів