Як розпізнати передозування кофеїном

Кофеїн присутній у багатьох продуктах харчування та напоях. Найпопулярнішими його джерелами є чай та кава. Багатьом людям зранку потрібна доза кофеїну. Потім більшість людей випиває ще й декілька чашок кави протягом дня. При стресі люди теж схильні вживати більше кави та чаю, і ніхто не підраховує, скільки ж кофеїну він споживає за добу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Передозування кофеїном може мати серйозні побічні ефекти. За даними клініки Майо, 400 мг кофеїну – це безпечна доза для більшості дорослих людей. Якщо перевищити цю норму, можуть проявитись симптоми передозування. Найпоширенішим з них є безсоння. Безсоння сильно впливає на наше повсякденне життя. При надмірному вживанні кофеїну заснути дуже складно, отже організм не отримує відпочинку.

Інші симптоми включають зневоднення, прискорений пульс, нудоту, діарею, головний біль, дратівливість, сплутаність думок та неврозність.

Надлишок кофеїну може посилювати стрес, викликати проблеми з травленням, порушувати серцевий ритм, викликати хронічну втому та часту потребу у сечовипусканні.

Боротися із кофеїновою залежністю може бути складно. Якщо ви випиваєте більше чотирьох чашок кави на день, вам потрібно вжити заходів, аби зменшити споживання кофеїну. Якщо ви не можете зробити це самостійно, зверніться по медичну допомогу.

Поділись


Новини партнерів