6 продуктів, які допоможуть підтримати водний баланс організму

За словами дієтологів, щоденно ми повинні вживати 8-10 склянок води. Однак, не варто сприймати це буквально, адже ми отримуємо вологу й з інших напоїв та продуктів харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

За словами М. Саройя Нандам, старшого дієтолога Apollo TeleHealth, споживання води має критично важливе значення для нашого організму, оскільки від нього залежить ефективність функціонування всіх систем та органів у тілі.

“Залишатись зволоженими важливо, оскільки вода допомагає регулювати температуру тіла, змащує суглоби, запобігає розвитку інфекцій, транспортує поживні речовини до клітин, підтримує нормальну роботу органів, покращує якість сну, роботу мозку та загальне самопочуття”, – каже вона.

Ось 6 продуктів з високим вмістом вологи, які допоможуть вам підтримувати водний баланс організму:

Огірки. Ці овочі аж на 96% складаються з води і є прекрасним джерелом калію. Крім того, вони містять фосфор, магній та невелику кількість кальцію. З огірків можна приготувати салат, смузі або ж просто їсти їх, як окрему закуску.

Помідори. Вони містять 95% води, а також забезпечують організм клітковиною, вітамінами С і К, фолатами та калієм. Крім того, помідори відрізняються універсальністю – з них готують супи, рагу, салати, напої, бутерброди, тощо.

Кабачки. На 92,73% кабачки складаються з води. Вони містять марганець, калій, магній, вітаміни А, С і К, а також клітковину, яка допомагає підтримувати здоров’я кишечника. Сирі кабачки мають специфічний смак, тому переважно їх смажать або запікають.

Морква. Вміст води у моркві – 88,5%. Крім неї, морква містить фолієву кислоту, вітаміни групи В, а також вітамін С.

Шпинат. Шпинат не тільки допоможе вам підтримувати рівень вологи в організмі, а і забезпечить вас залізом. Частка води у шпинаті становить 91%. Крім того, він багатий на антиоксиданти, які запобігають пошкодженням клітин і допомагають утримувати вологу всередині них.

Броколі. “Це не перший продукт, який спадає на думку, коли ми говоримо про їжу з великим вмістом вологи, але цей хрестоцвітний овоч складається з води майже на 90%. Крім того, він містить кілька видів антиоксидантів та є джерелом клітковини, заліза, калію, вітамінів С та К”, – пояснює пані Нандам.

Тому, не потрібно випивати 8 склянок води, аби підтримувати рівень вологи в організмі. Достатньо лише включити в раціон продукти, які містять велику кількість води, а також необхідні організму макро- та мікроелементи.

Поділись


Новини партнерів