Науковці розповіли, коли потрібно худнути, щоб подовжити життя

Ніколи не пізно зробити вибір на користь здорового способу життя. Вживання великої кількості фруктів та овочів в поєднанні з регулярними фізичними вправами допоможе вам зміцнити здоров’я та покращити самопочуття. Так ви зможете знизити ризик виникнення багатьох захворювань, покращити якість сну, позбутись хронічної втоми, тощо. Однак, нещодавнє дослідження показало, що якщо ви почнете вести здоровий спосіб життя та позбудетесь зайвої ваги до певного віку, то можете подовжити своє життя, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження, опубліковане 14 серпня в журналі JAMA Network Open, зібрало дані 24 205 людей, які намагалися схуднути між 1988 і 1994 роками. Вони проходили медичні огляди кожні два роки між 1999 і 2014 роками.

Результати показали, що схуднення у молодому віці корелювало зі зниженням ризику ранньої смерті. За середній вік науковці прийняли діапазон між 37 та 55 роками, або ж, в середньому, 44 роки. За час дослідження було зафіксовано 5846 смертей. При цьому, ті учасники, які позбулись зайвої ваги до 25 років, мали на 54% менший ризик ранньої смерті.

Науковці зазначили, що ці дані дуже важливі, оскільки ожиріння стає все більш поширеним серед молоді. Вони зазначають, що за їхніми підрахунками схуднення від ожиріння до надмірної ваги знижує ризик ранньої смерті на 3%, а від надмірної ваги до нормальної – на 12%.

З віком ми втрачаємо близько 5% м’язової маси кожні 10 років. Правильне харчування, регулярні фізичні вправи, підтримання оптимального рівня вологи вологи в організмі та здоровий сон можуть допомогти вам схуднути та зберегти здоров’я протягом життя.

Поділись


Новини партнерів