Чому ваш раціон обов’язково повинен включати горіхи

Горіхи містять величезну кількість поживних речовин і можуть допомогти вам уникнути багатьох проблем зі здоров’ям. Переважно фахівці рекомендують щодня з’їдати жменю горіхової суміші, яка включає кілька різновидів горіхів. Вона є джерелом енергії та різноманітних мікроелементів. Горіхи мають ряд корисних властивостей, наприклад, вони зміцнюють здоров’я серця та мозку, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось 4 вагомі причини вживати жменю горіхів щодня:

Горіхи можуть допомогти у схудненні. Горіхи досить калорійні, але при цьому вони дуже ситні. Тож помірна кількість горіхів допоможе вам споживати менше калорій, оскільки ви зможете уникнути перекусів та переїдання.

Горіхи містять необхідні людині поживні речовини. Більшість горіхів містять білки, магній, калій, вітамін Е, та багато інших вітамінів, макро- та мікроелементів. Найпопулярніші види горіхів – це мигдаль, кешью, фундук, волоські горіхи, арахіс та фісташки.

Горіхи контролюють запалення. Хронічне запалення шкодить здоров’ю. Продукти, які мають протизапальні властивості, допомагають його контролювати. Дослідження показали, що горіхи належать до таких продуктів.

Горіхи зміцнюють здоров’я серця. Загальновідомий факт, що горіхи корисні для здоров’я серця. Споживання горіхів може допомогти контролювати фактори ризику серцевих захворювань, включаючи нездорову вагу, високий кров’яний тиск, рівень “поганого” холестерину та запалення.

Тож горіхи можуть бути дуже корисними та поживними, однак вони також дуже калорійні, тож не варто ними захоплюватись. Інакше це може призвести до збільшення ваги.

Поділись


Новини партнерів