3 міфи про дієти, які не дають вам схуднути

Дієти та схуднення – це теми, які оповиті величезною кількістю міфів. Деякі виникли вже дуже давно, інші ж активно поширюються компаніями, які намагаються продати свій продукт, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Щоб схуднути, вам потрібно вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись і перестати вірити в міфи, які можуть не лише не принести користі, але і нашкодити.

Ось три поширені міфи про дієти, про які ви могли чути раніше:

Кофеїн знімає стрес. Каву та чай часто п’ють у кризових ситуаціях, причому у великих кількостях. Але невелике дослідження показало, що надлишок кофеїну підсилює стресову реакцію в організмі, внаслідок чого підвищується артеріальний тиск, збільшується частота серцевих скорочень, а також стимулюється вироблення гормонів стресу. Також кофеїн загострює переживання людини. Важливо зазначити, що стрес впливає на процес схуднення, як безпосередньо (через уповільнення метаболізму), так і опосередковано (спричиняючи емоційне переїдання).

Гостра їжа допомагає схуднути. Вважається, що такі спеції, як чорний перець, червоний перець, куркума, імбир, тощо можуть прискорити схуднення. Хоча багато хто стверджує, що це міф, частка правди тут усе ж таки є. Більшість спецій, як правило, стимулює коричневі жирові клітини організму, викликаючи тимчасове посилення метаболізму. Так, це триває недовго, але такий процес дійсно відбувається. Та не слід вважати, що щедро присипавши страву перцем, ви спалите всі калорії, які в ній є. Так, прянощі посилюють метаболізм, але не на стільки сильно.

Цукор викликає таку ж залежність, як наркотики. Про це згадують дуже часто, але це не зовсім так. Цукрову залежність, на відміну від наркотичної, можна контролювати, якщо вжити нескладних заходів. Ви самостійно можете внести зміни у раціон та спосіб життя, які допоможуть вам її подолати. Тоді як для лікування наркотичної залежності потрібні фахівці. Тому порівнювати ці дві залежності некоректно.

Поділись


Новини партнерів