Фахівець назвала популярний напій, який допомагає подовжити життя

Ключовим фактором для збільшення тривалості життя є здорове харчування та регулярні фізичні вправи.  Ваш раціон повинен включати багато клітковини, пісного білка, здорових жирів та всі необхідні мікроелементи. Виконанню фізичних вправ варто приділити не менше, ніж 150 хвилин на тиждень, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Деякі продукти можуть забезпечити вам додаткові переваги, які допоможуть додати до тривалості вашого життя ще кілька років. Одним з таких продуктів виявилась кава.

Дієтолог Аліна Петре каже, що це один із найкращих напоїв для тих, хто хоче досягти довголіття. Кава містить ряд антиоксидантів і корисних сполук, які можуть захистити вас від цілого ряду захворювань. Наприклад, науковці встановили, що вживання кави зменшує ризик розвитку деменції та хвороби Паркінсона.

За даними з сайту Healthline, і кава, і чай допомагають знизити ризик виникнення багатьох хронічних хвороб. Ваша ранкова чашка кави зменшує імовірність розвитку діабету 2 типу, хвороб серця, нейродегенеративних захворювань, як хвороби Паркінсона і Альцгеймера, а також деяких видів раку.

Однак, є одна умова: ви не повинні пити більше чотирьох чашок кави на день. Доктор Петре попередила, що зловживання кофеїном можуть стати причиною безсоння і тривожності. Денна норма кофеїну для дорослої людини – 400 мг, що і є еквівалентом чотирьох чашок. Якщо ви вирішили перевищити цю дозу, то врахуйте, що ефект від кофеїну триває близько шести годин.

Поділись


Новини партнерів