Яка проста звичка може допомогти вам схуднути

Коли мова йде про схуднення, найважливіше – це скоротити споживання калорій. Швидше з все, вам доведеться зменшити кількість перекусів між основними прийомами їжі. Проста щоденна звичка може вам у цьому допомогти і зменшити ваш потяг до їжі, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Здоровий раціон повинен включати оптимальну кількість білків, жирів та вуглеводів, щоб забезпечити вас енергією на увесь день. Вживання великої кількості клітковини з овочів, фруктів та круп, а також білка забезпечать вам довге відчуття ситості. Однак, є ще одна вкрай важлива річ, про яку часто забувають.

“Ваше тіло на 2/3 складається з води і зволоження відіграє ключову роль у підтримці функціонування організму”, – пояснила доктор Наомі Ньюман-Бейнарт, дієтолог та спеціаліст із психології здоров’я.

Вона зазначила, що нове дослідження британських науковців показало, що кожен десятий британець не п’є воду протягом дня, а 90% британців не вживають рекомендовану денну норму води. Більшість для втамування спраги обирає чай, каву або газовані напої, які можуть викликати зневоднення. Воно може стати причиною пригніченого настрою, дратівливості, проблем з концентрацією та переїдання.

Доктор Ньюман-Бейнарт також додає, що відчуття спраги часто плутають з відчуттям голоду, тому якщо людині не вистачає вологи, ризик переїдання зростає. Американські дослідники заявили, що жінки, які випивали склянку води перед їжею, споживали на 75-90 калорій менше, ніж ті, які цього не робили.

Переїдання є однією з основних причин ожиріння у світі. Для підтримки ваги здоровій жінці потрібно приблизно 2000 калорій на день, а чоловікові – 2500 калорій. Звісно, це середній показник, потрібно враховувати також такі фактори, як рівень фізичної активності, вага, швидкість метаболізму, тощо. Для того, щоб схуднути, потрібно створити дефіцит калорій, тобто витрата повинна переважати споживання. Вода не лише допомагає зменшувати апетит, а і не містить жодної калорії, що дозволяє підтримувати водний баланс організму, не споживаючи зайвої енергії.

Для того, щоб отримувати більше вітамінів та мінералів, ви можете додавати у воду шматочки ягід та фруктів.

Поділись


Новини партнерів