3 напої, які допоможуть зняти біль у спині

Запалення хребта, відоме як анкілозуючий спондиліт, може стати причиною скутості у рухах та сильного болю. За словами медиків, це хронічне захворювання, до якого більше схильні чоловіки. Крім болю в спині, воно може викликати стомлюваність та набрякання суглобів і сухожиль, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Симптоми анкілозуючого спондиліту можуть з’являтись і зникати, але з часом вони зазвичай посилюються. Точна причина цього захворювання невідома, однак науковці пов’язують його з геном, відомим як HLA-B27. Неможливо вилікувати хворобу чи усунути шкоду, якої вона вже встигла завдати, але можна уповільнити її прогресування та полегшити симптоми. На сайті Spine Health сказано, що біль у спині можна полегшити за допомогою природних протизапальних засобів.

Одним з таких засобів є молоко з куркумою. Куркума відома своїми потужними протизапальними властивостями. Просто розмішайте 0,5 ложки куркуми у склянці теплого молока. Для смаку можна додати до напою трохи меду. Найкраще пити молоко з куркумою перед відходом до сну.

Ще один протизапальний засіб – це вишневий сік. Вишня багата на сполуки, що мають протизапальні і антиоксидантні властивості. Щодня пийте по склянці вишневого соку і скоро ви помітите результат.

Варто також спробувати зелений чай з імбиром. І імбир, і зелений чай мають протизапальні властивості.

Всі ці напої потрібно вживати якийсь час, щоб дати протизапальним сполукам накопичитись в організмі. Також фахівці наголошують на важливості регулярних фізичних вправ, які допомагають зберегти рухливість хребта. У важких випадках можуть знадобитись знеболювальні препарати.

Читайте також: Як потрібно спати, щоб не боліла спина

Поділись


Новини партнерів