Фахівці назвали продукти, які допоможуть вам знизити артеріальний тиск

Високий кров’яний тиск становить загрозу для життя та здоров’я людей. Ще небезпечнішим його робить те, що він ніяк не проявляється. Тиск визначається силою, з якою потік крові натискає на стінки артерій, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Тим, у кого діагностують високий артеріальний тиск, рекомендують змінити спосіб життя та раціон харчування. Дослідження показали, що продукти з високим вмістом білка сприяють зниженню артеріального тиску.

Дослідження було нещодавно опубліковано в журналі American Journal of Hypertension. Воно показало, що учасники, які споживали найбільшу кількість білка (приблизно 100 г на день), мали на 40% менший ризик підвищення артеріального тиску, порівняно з тими, хто споживав найменше білків.

Науковці з Медичної школи Бостонського університету проаналізували споживання білків здоровими учасниками Дослідження серця Фрімінгема та стежили за їхнім артеріальним тиском протягом 11 років.

Вони з’ясували, що у дорослих, які споживають більше білка з тваринних та рослинних джерел, і діастолічний, і систолічний тиск знизився через чотири роки спостережень.

Також було встановлено, що споживання пісного білка допомагає підтримувати нормальний кров’яний тиск в довгостроковій перспективі. Раціон, який крім білка включає також велику кількість клітковини, знизить ризик розвитку гіпертонії на 30-60%.

Джерелами пісного білка є нежирне м’ясо, птиця, риба та морепродукти, молоко та молочні продукти, а також яйця.

Читайте також: Дослідження показало, який сік допомагає знизити кров’яний тиск

Поділись


Новини партнерів