9 продуктів, які допоможуть вам контролювати рівень цукру в крові

Харчування вкрай важливе для регулювання рівня цукру в крові, особливо якщо ви страждаєте на діабет. Хоча інші фактори, такі як вага, генетика, стрес та рівень фізичної активності також мають значення, дотримання здорової дієти є обов’язковим для контролю рівня глюкози, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Деякі продукти можуть природним шляхом знизити рівень цукру в крові. Ось 9 таких продуктів, які вам варто включити до свого раціону:

Гарбуз і його насіння. І гарбуз, і його насіння містять велику кількість клітковини та антиоксидантів. Згідно дослідження, опублікованого в журналі Molecules, прийом сушеного гарбуза та гарбузового екстракту допоміг знизити рівень глюкози в крові як тварин, так і людей.

Морепродукти. Молюски та риба містять велику кількість білка, антиоксидантів, корисних жирів та вітамінів. Антиоксиданти дуже важливі для контролю вмісту глюкози  крові. Морепродукти також уповільнюють травлення, що дозволяє контролювати стрибки рівня цукру після їжі та сприяє схудненню.

Горіхи. У дослідженні, опублікованому в журналі Molecules, було встановлено, що вживання горіхового масла або мигдалю та арахісу протягом дня знижує рівень цукру в крові після їжі у людей, які страждають на діабет другого типу.

Броколі. Броколі містить сполуку під назвою сульфорафан, яка допомагає знизити рівень цукру в крові. У дослідженні, опублікованому в Nutrients, з’ясувалось, що броколі має значний протидіабетичний ефект. Вона знижує рівень цукру в крові, окислювальний стрес і підвищує чутливість до інсуліну.

Бобові. Сочевиця та квасоля містять багато поживних речовин, які зміцнюють ваше здоров’я та ефективно знижують рівень глюкози в крові. Завдяки високому вмісту клітковини вони уповільнюють травлення та запобігають коливанням рівня глюкози.

Насіння льону.  Насіння льону містить корисні для серця жири і велику кількість клітковини. Дослідження, опубліковане в Clinical Nutrition Research, показало, що люди, як додають щодня у йогурт близько 30 г насіння льону, мають нижчий рівень цукру в крові, ніж ті, які вживають йогурт без добавок.

Яйця. Яйця містять здорові жири, білки, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Дослідження, опубліковане в Food & Function, показало, що вживання одного яйця на день призвело до помітного зниження рівня цукру в крові та збільшення чутливості до інсуліну порівняно із вживанням замінників яєць.

Овес. У дослідженні, опублікованому в журналі Nutrients, було встановлено, що вживання регулярне вівса допомагало контролювати рівень цукру в крові у людей, які страждають на діабет 2 типу.

Насіння чіа. Насіння чіа збільшує чутливість організму до дії інсуліну, а також допомагає контролювати рівень глюкози в крові. В дослідженні, опублікованому в European Journal of Clinical Nutrition, було помічено, що вживання насіння чіа може знизити ризик діабету 2 типу завдяки цим властивостям.

Поділись


Новини партнерів