5 причин додати шпинат до свого раціону

Якщо ви хочете знайти дешевий, універсальний та наповнений корисними речовинами продукт, то шпинат буде відмінним вибором. Ви можете додавати його до фруктових смузі, салатів, яєшні, гарнірів та випічки, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 причин, з яких варто почати вживати шпинат, якщо раніше ви цього не робили:

Шпинат покращує здоров’я очей. Шпинат містить велику кількість лютеїну та зеаксантину, потужних антиоксидантів, які можуть захистити ваші очі від пошкоджень, завданих сонячними променями. Також воно допомагають знизити ризик дегенерації макули, яка є основною причиною погіршення зору у літніх людей. Крім того, дослідження показали, що лютеїн та зеаксантин можуть відігравати певну роль у запобіганні розвитку катаракти.

Шпинат корисний для вагітних. Шпинат містить величезну кількість клітковини, вітамінів С, А та К, кальцію, заліза, фолатів та калію, що робить його ідеальним продуктом для вагітних. Листова зелень також багата на антиоксиданти, які підсилюють імунітет, та фітосполуки, які можуть допомогти уникнути запорів, які нерідко виникають у вагітних жінок.

Шпинат покращує зсідання крові. Всього один лист шпинату містить більше половини вашої денної норми вітаміну К1, який необхідний для збереження здоров’я кісток. Крім того, він допомагає тромбоцитам згортатися, запобігаючи кровотечам при травмах. Всі, хто приймають ліки, які розріджують кров, повинні обговорити вживання шпинату та іншої листяної зелені зі своїм лікарем.

Шпинат зміцнює здоров’я зубів. Шпинат містить велику кількість речовин, які в організмі перетворюються на вітамін А. Він відіграє ключову роль у підтримці здоров’я ясен та формуванні зубної емалі. Також шпинат містить кальцій, який зміцнює кістки та зуби. До інших важливих для кісток та зубів речовин, які можна знайти в шпинаті, належать вітамін D, харчові волокна, калій, магній та вітамін С.

Шпинат покращує стан волосся. Вітамін А зволожує волосся, робить його сяючим та гладеньким. Також він допомагає зменшити випадання волосся. Насправді вітамін А бере участь у формуванні всіх тканин в організмі, тому для здоров’я шкіри він теж вкрай важливий.

Поділись


Новини партнерів