Овочі повинні бути важливою частиною вашого раціону. Вони допомагають схуднути та забезпечують організм різними поживними речовинами, які необхідні для зміцнення загального здоров’я. Ті, хто дотримується популярної зараз дієти з низьким вмістом вуглеводів, часто виключають овочі з раціону, але це велика помилка, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.
Ось кілька овочів, які ви можете включити в раціон, якщо дотримуєтесь низьковуглеводної дієти:
Броколі. Цей зелений овоч майже не містить вуглеводів, але містить рослинний білок, вітамін С, фолати, вітамін К1, цинк, залізо та багато іншого. Броколі – це дуже універсальний продукт. Її можна додавати до салатів, макаронів, бутербродів, рагу, тощо.
Болгарський перець. Різнобарвний солодкий перець має не тільки чудовий смак, а і високу поживну цінність. Він містить багато антиоксидантів, серед яких вітаміни А та С. Болгарський перець легко включити у свій раціон і він містить дуже мало вуглеводів.
Шпинат. Шпинат належить до зелених листових овочів і містить багато корисних для здоров’я властивостей. Він практично не містить вуглеводів, зате багатий на калій, магній, залізо, вітаміни А, К та С.
Зелена стручкова квасоля. Хоча вона й належить до бобових, вона відрізняється більш низьким вмістом вуглеводів. При цьому вона має дуже низьку калорійність. Також стручкова квасоля може забезпечити вас фолатами, вітамінами К та С.
Кучерява капуста. Це ще один зелений листовий овоч, який підходить тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів. Кучерява капуста допомагає контролювати артеріальний тиск, зменшує ризик захворювань серця та діабету 2 типу. Також вона здатна покращити функцію імунної системи.