Яка популярна спеція може збільшити тривалість життя

Найкращим способом подовжити тривалість життя є дотримання здорового раціону, що включає 5 порцій фруктів та овочів на день, а також регулярні заняття спортом. Однак є продукти, що знижують ризик розвитку багатьох поширених захворювань та смерті від них, що також дозволяє подовжити життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Одним з таких продуктів є куркума – популярна та універсальна спеція, що надає нашим стравам апетитного золотистого кольору.

За словами дієтолога Аліни Петре, куркумін, основна діюча речовина куркуми, має антивікові властивості. Також він допомагає боротись із запаленням та діє як антиоксидант. Завдяки цьому куркума захищає серце, легені та мозок від цілого ряду медичних станів. Дослідження показали, що люди, які вживають багато куркуми, мають менший ризик виникнення раку.

Тому варто вживати дрібку куркуми зранку та ввечері.

На сайті Healthline повідомляється, що раніше вважалось, що тривалість життя в основному визначається генетикою. Однак виявилось, що гени відіграють значно скромнішу роль, а визначними факторами, від яких залежить наше довголіття, є стан навколишнього середовища, харчування та спосіб життя.

Також зазначається, що ви можете подовжити життя, регулярно вживаючи горіхи. Вони багаті на білки, клітковину, антиоксиданти та магній. Однак, варто пам’ятати, що вони досить калорійні і не варто їсти більше за 30 г горіхів на день, якщо ви не хочете набрати ваги.

Не забувайте також про фізичну активність – 150 хвилин вправ середньої інтенсивності на тиждень допоможуть вам знизити ризик ожиріння, діабету, захворювань серця та деяких видів раку.

Поділись


Новини партнерів