Зелений чай чи яблучний оцет: що допоможе вам схуднути швидше

І зелений чай, і розчин яблучного оцту широко використовуються для прискорення схуднення. Ефективність обох напоїв підтверджувалась неодноразово, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Але якщо порівняти їх між собою, що дозволить вам схуднути швидше? Дослідження, проведене на 175 учасниках з ожирінням, показало, що вживання 2 столових ложок яблучного оцту щодня протягом трьох місяців допомогло піддослідним скинути в середньому 1,7 кг. Інших змін у раціон учасників не вносили. Вважається, що схуднення прискорює оцтова кислота.

Ще одне дослідження показало, що яблучний оцет пригнічує апетит і дозволяє їсти менше. Ті учасники, які пили розчин яблучного оцту, вживали на 200-275 калорій менше.

Також дослідження показали, що зелений чай допомагає зменшити відкладення вісцерального жиру. В одному з досліджень учасники, які щоденно пили зелений чай протягом 12 тижнів, втратили 2,5% запасів жиру, 2,5 см об’єму талії та 2,3 см об’єму стегон. З усього тіла вони скинули близько 16 см жиру.

Різні дослідження показали, що зелений чай сприяє схудненню. Вважається, що завдяки вмісту кофеїну він допомагає спалити жир та прискорює обмін речовин. Два дослідження, опублікованих в журналі Clinical Nutrition, показали, що ті учасники, які вживали зелений чай, спалювали більше калорій, ніж ті, хто цього не робив. Також учасники, які пили зелений чай, спалили на 17% жиру більше.

За можливості ви можете вживати обидва напої. Але пам’ятайте – надлишок кофеїну може викликати порушення сну, тоді як надто велика кількість оцтової кислоти може збільшити кислотність шлунка і викликати печію. Тож важливо споживати їх помірно.

Поділись


Новини партнерів