Волоські горіхи проти мигдалю: який з популярних горіхів більш корисний

Волоські горіхи та мигдаль – це два найпопулярніші у світі горіхи, які містять величезну кількість вітамінів, мінералів та корисних для серця жирів. Їх можна додавати до різних страв, або ж вживати, як окрему закуску, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та чи має сенс вживати обидва горіхи? Чи однакові вони з точки зору поживності, чи все ж між ними є різниця? Давайте розбиратись.

На добу можна споживати близько 30 грамів горіхів. Така порція волоських горіхів міститиме 185 калорій, а мигдалю – 170. Волоський горіх міститиме 18,5 г жирів, 4,3 г білка, 4 г вуглеводів, 2 г клітковини. Також 30 г волоських горіхів забезпечать вам 1,3% добової норми вітаміну Е, 8% добової норми фосфору, та 11% добової норми магнію. 30 г мигдалю містить 15 г жирів, 6 г білка, 6 г вуглеводів, 3 г клітковини, 45% добової норми вітаміну Е, 11% денної норми фосфору та 19% добової норми магнію.

Оскільки горіхи багаті на білки та клітковину, вони чудово підходять в якості закуски для тих, хто намагається схуднути.  Згідно дослідження, опублікованого у Journal Research in Medicine Sciences, люди, які їдять мигдаль, втрачають на 65 відсотків більше ваги, ніж люди, які його не вживають. Кілька інших досліджень підтверджують, що мигдаль сприяє схудненню. Також дослідження показали, що люди, які щодня вживають 30 г волоських горіхів, худнуть швидше, але результати були не на стільки значні. За цим показником переміг мигдаль.

Відомо, що суміш мигдалю, волоських та лісових горіхів допомагає покращити здоров’я мозку, зокрема вони зменшує ризик хвороби Альцгеймера. Шість досліджень підтверджують, що мигдаль більш ефективно підтримує роботу мозку, тоді як дієвість волоських горіхів підтверджують результати дев’ятнадцяти досліджень. Тож тут перемагає волоський горіх.

Дослідження показали, що регулярне вживання горіхів знижує ризик хвороб серця на 40%. І мигдаль, і волоські горіхи допомагають знизити рівень холестерину, рівень цукру в крові, а також допомагають контролювати запалення. Мигдаль містить більше вітаміну Е, антиоксидантів та магнію, тоді як волоські горіхи містять більше корисних для серця жирних кислот омега-3. Тож тут обидва цих горіхи виявились однаково корисними.

Таким чином, у боротьбі між мигдалем та волоськими горіхами нічия. Обирайте той, який найкраще відповідає вашим цілям, а також більше подобається вам за смаковими якостями.

Поділись


Новини партнерів