Які переваги вам може дати 30-хвилинна прогулянка

Якщо ви вважаєте, що проводити довгі години у спортзалі та дотримуватись низькокалорійної дієти – це єдиний спосіб схуднути, то ви помиляєтесь. Один з найпростіших способів тримати себе у формі та жити довше – це вести активний спосіб життя, який обов’язково включає ранкові та вечірні прогулянки, тривалістю понад пів години, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Дослідження показують, що регулярне виконання вправ середньої інтенсивності (до яких належить швидка ходьба) може покращити загальне самопочуття та знизити ризик передчасної смерті на 4%. Ось які ще переваги вам може дати звичка прогулюватись двічі на день:

Прогулянки можуть полегшити менструальні болі. Хоча нам здається, що краще відлежатись у ліжку, дослідження показали, що регулярні 15-30 хвилинні прогулянки ефективніше допомагають боротись із менструальними болями. Тож коли ви наступного разу відчуєте біль, спробуйте пройтися навколо будинку, це може допомогти.

Прогулянки допомагають керувати вагою. Відомо, що у людей, які щодня гуляють щонайменше 30 хвилин, покращується обмін речовин, що дозволяє швидше спалювати зайві калорії, а також зміцнюються м’язи. Ходьба належить до кардіо-вправ, які допомагають нам залишатися у формі.

Прогулянки покращують настрій. Регулярні прогулянки освіжають розум та покращують концентрацію. Психологи навіть вважають, що прогулянки на свіжому повітрі здатні полегшити симптоми депресії та тривожності.

Ходьба знижує ризик діабету. Ходьба сприяє покращенню вироблення інсуліну. Якщо у вас високий ризик розвитку діабету, або він у вас вже є, коротка прогулянка після кожного прийому їжі буде для вас корисна. Також фізична активність допомагає м’язам засвоювати цукор, що зменшує його кількість у крові.

Ходьба полегшує біль у суглобах. Різні дослідження показали, що прогулянки тривалістю не менше 15 хвилин, або близько години на тиждень, можуть полегшити біль при артриті у літніх людей. Дослідження, опубліковане в American Journal of Preventive Medicine у квітні 2019 року, включало 1564 дорослі людини віком від 49 років. Усі учасники мали болі в суглобах ніг. Учасників просили гуляти принаймні годину. Через кілька тижнів вони повідомили про покращення рухливості та зменшення болю.

Прогулянки збільшують тривалість життя. Дослідження, опубліковане в The Lancet у 2011 році, показало, що ходьба та заняття спортом 15 хвилин на день або 90 хвилин на тиждень можуть додати три роки до вашого життя. В іншому дослідженні, опублікованому в Journal of the American Geriatrics Society було зроблено висновок, що дорослі у віковій категорії від 70 до 90 років, які багато ходили протягом життя, жили довше, ніж їхні ровесники, що не мали такої звички.

Читайте також: Вчені назвали п’ять факторів, які збільшать тривалість життя на 10 років

Поділись


Новини партнерів