Фахівці розповіли, як кава впливає на тривалість життя

Кава – це один з найздоровіших напоїв у світі. Вона містить сотні сполук, які мають безліч корисних для здоров’я властивостей, включаючи збільшення тривалості життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Кілька довготривалих досліджень показали, що ті учасники, які регулярно пили каву, рідше вмирали за період проведення спостережень. У сирих кавових зернах міститься близько 1000 різновидів антиоксидантів, які допомагають боротися із запаленнями. Запалення є причиною багатьох хронічних хвороб, включаючи артрит та атеросклероз.

Також кава нейтралізує вільні радикали, які природним чином утворюються в організмі в процесі метаболізму.

У дослідженні Національної бібліотеки медицини США, Національним інститутом здоров’я, вивчався зв’язок між вживанням кави та смертністю у десяти європейських країнах. У дослідженні зазначається: “Кава – це один з найпоширеніших напоїв, за оцінками експертів щодня у світі споживається 2,25 мільярда чашок кави”.

“Вживання кави забезпечує вплив ряду біологічно активних сполук, у тому числі тих, що мають антиоксидантні властивості, і більш високе споживання кави пов’язане з нижчим рівнем запалення, стійкості до дії інсуліну та зі зменшенням ризику розвитку діабету”.

Дослідження показало, що ті, хто регулярно вживає каву, мають менший ризик смерті від усіх причин, ніж ті, хто не вживає каву зовсім. Результати були підкориговані з урахуванням куріння і інших ризиків для здоров’я.

Такі ж результати дало інше дослідження, яке Національна бібліотека медицини США проводила на території Сполучених Штатів.

Гарвардська школа медицини додає: “Ви можете вважати каву лише одним з ранкових ритуалів, але вона може стати частиною здорового способу життя. Ми не знаємо точно, що саме дає цим маленьким бобам такі переваги, оскільки кава містить сотні сполук. Але ми знаємо, що одна сполука, що зветься хлорогенова кислота, діє як антиоксидант (тобто допомагає нашому організму боротися з окислювальним стресом). Також хлорогенова кислота може підвищувати чутливість до інсуліну і знижувати ризик виникнення діабету 2 типу”.

Поділись


Новини партнерів