Для кого корисний, а для кого шкідливий найпопулярніший різновид яєчні

Який сніданок може бути більш смачним та корисним, ніж яйця? Це надзвичайно універсальний продукт, який можна готувати багатьма способами і який може порадувати вас різноманіття смаків, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Яйця можна варити, смажити та запікати, але чи знаєте ви, що від способу приготування може залежати калорійність вашої страви, а також те, здоровою вона буде чи нездоровою.

Яйця – це одне з найдоступніших джерел білка. Крім того, вони містять велику кількість вітамінів D, B6, B12 і таких мінералів, як цинк, залізо та мідь. Цікаво, що присутність таких антиоксидантів, як лютеїн та зеаксантин, може допомогти покращити зір, а також запобігти дегенерації макули та катаракті. Більше того, яйця багаті на жирні кислоти омега-3, що робить їх ідеальним для здоров’я серця продуктом. Якщо ви, звісно, оберете правильний спосіб приготування.

На думку медичних експертів, яйця можна їсти щодня, якщо у людини немає хронічних хвороб серця. Особливо корисні яйця для дітей, адже вони можуть не тільки забезпечити організм багатьма поживними речовинами, а і допомогти сформувати м’язи. Одне напівпросмажене яйце (найпопулярніший варіант споживання яєць) забезпечить вам близько 90 калорій, 7,04 грами жирів та 6,27 грами білка. Вуглеводів у яйцях майже немає. Звісно, калорійність страви залежатиме від олії та інших інгредієнтів, але звичайна яєчня з рідким жовтком, підсмажена з невеликою кількістю олії на антипригарній сковороді міститиме приблизно цю кількість калорій. В середньому для підтримки ваги жінкам потрібно 1500 калорій на день, а чоловікам – 2000.

Таким чином, якщо у вас проблеми з серцем, високий рівень холестерину або ожиріння, яєчня, смажена на олії, не буде здоровою стравою для вас. Тоді найкращим варіантом для вас будуть варені в круту яйця без жовтка, оскільки вони містять певну кількість холестерину та основна кількість жирів.

Однак, якщо подібних проблем зі здоров’ям у вас немає, яєчня з рідким жовтком шкідливою для вас не буде. Якщо ви стежите за вагою, то можете додати до неї овочів, щоб зробити страву більш ситною та поживною.

Поділись


Новини партнерів