5 популярних варіантів сніданку, які шкодять здоров’ю і призводять до набору ваги

Сніданок – це найважливіша трапеза дня. Оскільки організм не отримував енергії протягом ночі, тому для сніданку потрібно обирати ситні та поживні страви. Неправильний вибір продуктів для сніданку може призвести до пригніченого настрою, нестачі енергії для виконання щоденних завдань, потягу до нездорових та висококалорійних продуктів і збільшення об’єму талії, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Деякі популярні варіанти сніданку є насправді нездоровими. Вони містять велику кількість вуглеводів та рафінованих зерен, що призводить до перепадів рівня цуру в крові. Ось продукти, якими снідати не варто:

Сухі сніданки. Вони містять велику кількість цукру, що може збільшувати потяг до солодкого протягом дня. При цьому їхня поживна цінність вкрай незначна. Дієтолог Ізабель Сміт зазначає, що сніданок повинен містити вітаміни, мінерали, клітковину, здорові жири та білки, які дадуть довге відчуття ситості та забезпечать вас енергією. При цьому зернові сніданки, які призначені для схуднення і на позір здаються більш корисними, також можуть містити дуже багато цукру, тому уважно вивчайте склад продукту.

Вафлі. Цей продукт містить багато простих вуглеводів, які швидко перетравлюються і ви знову залишаєтесь голодними. Вафлі можна замінити на цільнозерновий хліб з фруктами, такий варіант сніданку містить багато клітковини, яка перетравлюватиметься довше і допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Апельсиновий сік. Хоча фруктовий сік традиційно вважається здоровим продуктом, пакетовані соки містять цукор та консерванти, тому вони додають до вашого сніданку більше калорій, ніж вам може здаватись. При цьому, пастеризований сік, який піддається впливу високих температур на виробництві, втрачає значну кількість корисних речовин. Якщо ви не можете без склянки соку зранку, приготуйте його самостійно.

Каші швидкого приготування. Вівсянка – це один з найкращих способів розпочати день. Але тільки якщо це каша, яку потрібно готувати самостійно. Каші швидкого приготування, які потрібно просто залити окропом чи гарячим молоком, готуються з оброблених круп, які містять мало клітковини. До того ж, до них, як правило, додають цукор та ароматизатори. Тому краще віддавати перевагу звичайній вівсяній каші, яку можна доповнити свіжими ягодами та фруктами.

Ароматизований йогурт. Як і вівсянка, сам по собі йогурт – це дуже корисний продукт. Він містить білки, кальцій та корисні для здоров’я кишечника пробіотики. Однак, це стосується тільки йогурта без наповнювачів. Фруктові йогурти з підсолоджувачами, барвниками та ароматизаторами містять багато доданого цукру і значно більше калорій, ніж вам хотілось би. Тому, якщо ви звикли починати свій день з порції йогурту, оберіть звичайний варіант без наповнювачів та змішайте його зі свіжими фруктами, ягодами та горіхами.

Поділись


Новини партнерів