5 продуктів, через які ви їсте занадто багато солі

Ми додаємо сіль до більшості продуктів. Вона підкреслює смак страв та робить їх більш ароматними. Але багато людей схильні вживати її більше, ніж потрібно, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

ВООЗ рекомендує дорослим людям вживати не більше 5 г солі щодня, що еквівалентно одній чайній ложці. І навіть якщо вам здається, що ви не додаєте так уже багато солі до своїх страв, деякі упаковані продукти вже містять її значно більше, ніж потрібно.

Тож якщо ви хочете зменшити споживання солі, варто рідше купувати такі продукти:

Сухі сніданки. Що може бути простіше, ніж насипати в тарілку сухий сніданок і залити його молоком? Однак сухі сніданки, включаючи ті, що призначенні для схуднення, містять сіль і суттєво збільшують її загальне споживання.

Соуси. Якщо ви досі думаєте, що кетчуп та майонез на бутерброді не завдають вам жодної шкоди, то ви помиляєтесь. Вони сильно збільшують калорійність ваших страв, а на додачу до цього вони містять величезну  цукру та солі.

Продукти з обробленого м’яса. Шинка, ковбаса та копчене м’ясо можуть чудово доповнювати салати, які більшість людей додатково солить. Але варто пам’ятати, що продукти з обробленого м’яса вже містять багато солі. Тому якщо ви все ж вирішили покласти у салат щось із обробленого м’яса, не додавайте туди сіль, інакше ви отримаєте подвійну її порцію.

Хліб з добавками. Знову збираєтесь обідати бутербродами? Пам’ятайте, що ті сорти хліба, які містять добавки, випікаються з додаванням солі. Тому зловживаючи хлібом з добавками, ви можете завдати шкоди своєму серцю.

Супи та локшина швидкого приготування. Це одні з найпопулярніших продуктів серед тих, хто не має часу на приготування домашніх страв або просто хоче перекусити чим-небудь нашвидкоруч. Але якими б зручними вони не були, навіть одна пачка приправи для локшини містить більше солі, ніж доросла людина повинна споживати за добу.

Надлишок солі в раціоні призводить до затримки вологи в організмі. За часом це починає викликати набряки, здуття живота, збільшення ваги, надмірну спрагу, проблеми зі сном, погіршення стану шкіри, печію, зростання кров’яного тиску, порушення травлення, камені в нирках та інші серйозні проблеми зі здоров’ям.

Перше, що треба зробити, коли ви намагаєтесь скоротити споживання солі, – це відмовитись від високооброблених продуктів. Також спробуйте не додавати сіль до домашніх страв. Замість неї використовуйте спеції, трави, лимонний сік та оцет.

Багато спецій містять калій, який нейтралізує шкідливий вплив надлишку солі.

Поділись


Новини партнерів