Названо продукти, які заважають контролювати рівень глюкози в крові

Діабет – це надзвичайно поширене захворювання, від якого страждають близько 420 мільйонів людей у всьому світі. Переважна більшість випадків діабету – це діабет другого типу, який спричинений тим, що підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну або ж організм втратив чутливість до його дії, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Не маючи можливості знизити рівень цукру в крові за допомогою інсуліну, організм намагається перетворити його на корисну енергію. Тому людям, які страждають на діабет, надзвичайно важливо внести в свій раціон зміни, які допоможуть регулювати рівень глюкози.

Продукти з високим глікемічним індексом різко піднімають його, тому важливо їх уникати. До таких продуктів належать білий хліб, макаронні вироби та солодощі.

Всі ці продукти містять багато швидких вуглеводів. Деякі люди комфортно почуватимуться, якщо повністю від них відмовляться, інші ж можуть зменшити їх порції і відмовлятись від них лише час від часу.

Звісно, всі люди мають свої особливості організму і те, що чудово працює в одних, може не давати жодного ефекту в інших. Тому важливо вимірювати рівень цукру в крові після їжі, щоб з’ясувати, яких продуктів потрібно уникати саме вам. Всім, хто хворіє на діабет, варто перевіряти рівень цукру в крові перед їжею, через 2 години та через 4 години після їжі.

Багато людей навіть не підозрюють про те, що у них діабет, оскільки він ніяк не позначається на їхньому самопочутті. До поширених симптомів діабету належать довге заживання ран та порізів, постійна спрага та більш часта потреба в сечовиділенні. Якщо ви помітили в себе такі симптоми, зверніться до лікаря. Дуже важливо діагностувати діабет якомога раніше, щоб знизити ризик серйозних ускладнень.

Поділись


Новини партнерів