Фахівці розказали, якими можуть бути побічні ефекти дієт для схуднення

Дієти допомагають нам схуднути, завдяки істотним обмеженням в споживанні калорій та поживних речовин. Це може здатись найпростішим способом схуднути, але з дієтами потрібно бути дуже обережними, оскільки харчування безпосередньо впливає на ваше здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієти можуть давати швидкі, однак недовготривалі результати, також вони можуть мати певні побічні ефекти. Ось кілька негативних наслідків дієт для схуднення, з якими ви можете зіткнутись:

Дієти впливають на ваш імунітет. Більшість дієт передбачають обмеження споживання продуктів, які є джерелами важливих для імунітету вітамінів. Ослаблена імунна система робить людину більш вразливою перед хворобами.

Дієти можуть призвести до розладів харчової поведінки. Особливо це стосується тих дієт, які передбачають постійне скорочення розміру порцій. Якщо ви не будете наїдатись, то зриви і переїдання неминучі.

Дієти впливають на здоров’я серця. Дотримання жорсткої дієти може призвести до перепадів артеріального тиску, рівня цукру в крові, а також рівня холестерину. Всі ці фактори безпосередньо впливають на здоров’я серця.

Дієти можуть погіршити загальне самопочуття. Нерегулярне харчування та різке обмеження калорій можуть стати причиною частих головних болей, втоми, нудоти та зневоднення.

Дієти можуть впливати на стан шкіри та волосся. І волосся, і шкіра потребують великої кількості поживних речовин. Жорсткі дієти для схуднення не можуть забезпечити достатню кількість цих речовин, тому шкіра та волосся можуть втратити здоровий блиск. Може також збільшитись втрата волосся.

Дієти впливають на травлення. Вживання надто малої кількості їжі, особливо якщо дієта не включає достатньо клітковини, може стати причиною запорів та синдрому подразненого кишечника.

Дієти можуть викликати млявість та сонливість. Якщо ви різко обмежуєте споживання калорій і тіло не отримує достатньої кількості енергії, ви можете відчувати млявість та зниження працездатності.

Поділись


Новини партнерів