Фахівець розповів, який мінерал має вирішальне значення для засвоєння вітаміну D

Пандемія змусила мільйони людей почати піклуватись про своє здоров’я, як ніколи раніше. Особливо багато зусиль докладають, щоб зміцнити імунітет і уникнути хвороб. Кілька нещодавніх досліджень показали, що значну роль в роботі імунної системи відіграє вітамін D. Але не всі знають, що для його засвоєння та отримання всіх його переваг, нам потрібен ще один мінерал, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ніколь Авена, доцент кафедри неврології Медичної школи Маунт Сінай в Нью-Йорку та запрошений професор психологічного здоров’я у Принстонському університеті, пояснила, чому нам потрібно споживати достатньо магнію, щоб вітамін D міг засвоїтись.

Магній – це мінерал, який необхідний нам для підтримки здоров’я кісток, серцевого ритму та регулювання артеріального тиску. Рекомендована добова норма магнію становить від 400 до 420 міліграм на день.

Вітамін D використовується організмом для покращення засвоєння кальцію та фосфору, що критично важливо для здоров’я кісток. Однак, отримати необхідну кількість вітаміну D з харчових джерел не так просто. Перш за все тому, що не так багато продуктів у природному стані містять цей вітамін. Тому багато продуктів ним додатково збагачують. Рекомендована добова норма вітаміну D – від 15 до 20 мкг на день.

Магній можна отримати з мигдалю, шпинату, сої та квасолі. Вітамін D ви можете знайти в жирній рибі, печінці тріски та грибах.

За словами доктора Авени, вітамін D відіграє надзвичайно важливу роль в підтримці імунітету. Його дефіцит може зробити людину вразливою перед інфекціями. Найчастіше дефіцит вітаміну D фіксують у людей, які живуть в північних широтах, де вони не можуть отримувати достатньо сонячного світла. Саме під його впливом людська шкіра може виробити вітамін D3. Однак, у людей, які достатньо часу проводять на сонці, вітамін D може неправильно засвоюватись.

“Магній необхідний нам, щоб організм краще виробляв вітамін D під впливом сонячного світла”, – каже Авена. “Також він допомагає переносити вітамін D у клітини”.

Оскільки не так багато продуктів містять вітамін D, людям, що страждають на дефіцит можуть знадобитись дієтичні добавки.

Поділись


Новини партнерів