5 продуктів, які допомагають наростити м’язи

Харчування відіграє вирішальну роль у схудненні та підтримці ваги. Однак, мало хто усвідомлює, що наш раціон також відіграє важливу роль у формуванні м’язів. Нарощування м’язів та формування тренованого мускулистого тіла залежить не лише від того, скільки віджимань на день ви робите та скільки годин проводите в спортзалі, а і від того, що ви їсте, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Деякі поживні речовини, які ми отримуємо разом з продуктами харчування, надзвичайно важливі для нарощування м’язів. Ми часто чуємо, як для збільшення м’язової маси люди п’ють протеїнові коктейлі та приймають спеціальні добавки. Однак це не завжди корисно, а спроба різко змінити раціон може мати несприятливі наслідки для здоров’я.

Найважливішу для м’язів поживну речовину – білок, можна отримувати з їжі. Ось 5 продуктів, які ви повинні включити у свій раціон, якщо хочете нарости м’язи:

Яйця. Варені яйця – один з найпопулярніших продуктів серед тих, хто відвідує тренажерний зал. Яйця – це чудове джерело білка, і коли ви виконуєте фізичні вправи, організм використовує білок для нарощування тих м’язів, які ви тренуєте.

Лосось. Лосось та інші жирні сорти риби містять велику кількість білка, жирних кислот омега-3 та вітаміну D. Вони не тільки допомагають наростити м’язи, а і зміцнити загальне здоров’я.

Куряча грудка. Куряче м’ясо багате не тільки на білок, а і на вітамін В12. Ці поживні речовини дуже важливі для фізично активних людей. Вітамін В12 гарантує, що обмін жирів та вуглеводів в організмі протікатиме нормально і це допомагає набрати м’язову масу.

Соя. Соя – це один з найпоживніших продуктів для вегетаріанців та веганів. Вона багата на фосфор, залізо та рослинний білок, які мають важливе значення для тих,хто займається спортом.

Кисломолочний сир. Кисломолочний сир вважається замінником м’яса для вегетаріанців з точки зору смакових відчуттів. Але з точки зору поживної цінності він теж здатен замінити м’ясо. Він багатий на білок, вітаміни та амінокислоту лейцин, які допомагають збільшити м’язову масу.

Поділись


Новини партнерів