Вчені назвали насіння, яке допомагає знизити кров’яний тиск

Артеріальний тиск – це сила, з якою кров тисне на стінки судин.  Воно позначається двома числами – перше показує тиск в момент, коли серце скорочується (систолічний тиск), а друге – в момент, коли воно розслаблюється (діастолічний тиск), пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідження Університету Махідол вивчало вплив вживання чорного кунжутного насіння на рівень артеріального тиску. У дослідженні брали участь 8 чоловіків і 22 жінки. Середній вік учасників становив 49 років, всі вони мали гіпертонію.

Учасників розділили на 2 групи, в кожній з яких було по 15 людей. Одна група вживала по 2,52 грами чорного кунжутного насіння в капсулах, а інша – плацебо в тій же кількості. Спостереження тривало 4 тижні. На початку експерименту та після його завершення учасникам вимірювали тиск.

Дослідження показало, що в учасників, які приймали кунжут систолічний тиск знизився на 6%, порівняно з тими, хто вживав плацебо.

За словами науковців, ці дані показують, що чорний кунжут сприяє зниженню тиску.

Насіння кунжуту – це джерело магнію, міді, кальцію, заліза, фосфору, вітаміну В1, цинку, харчових волокон та марганцю.

Кілька дослідників з Нідерландів вивчали вплив магнію на артеріальний тиск. Вони зазначили, що нестача магнію в організмі корелює з підвищеним ризиком розвитку гіпертонії. За їх словами, збільшення споживання магнію допомагає знизити кров’яний тиск.

Науковці з Інституту охорони здоров’я Мензіс в Квінсленді та Медичної школи Австралії відзначили переваги насіння кунжуту для зниження артеріального тиску. Вони провели метааналіз восьми контрольованих досліджень, в яких загалом взяли участь 843 людини. Результати цих досліджень теж підтверджують, що кунжут знижує кров’яний тиск. Дослідницька група вважає, що такі результати кунжуту забезпечує високий вміст поліненасичених жирних кислот, клітковини, фітостеролу та лігнану.

Поділись


Новини партнерів