Фахівець пояснив, як зменшити споживання цукру

Харчування відіграє значну роль у підтримці нашого здоров’я. За ним потрібно стежити навіть тоді, коли ми не намагаємось схуднути. Їжа – це головне джерело поживних речовин, які більшість з яких наш організм не здатен синтезувати самостійно, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Цукор входить до складу багатьох продуктів харчування. Одні з них включають природні цукри, інші – перероблений або синтетичний цукор. Саме цукор є головним винуватцем збільшення ваги та жирових відкладень в зоні живота. Тим, хто хоче схуднути, експерти в першу чергу радять скоротити споживанням цукру.

Дослідження показали, що організм реагує на відмову від цукру приблизно так само, як і на відмову від наркотиків. Ви можете відчувати головний біль, виснаження, затуманення мозку, дратівливість та навіть проблеми з травленням. Однак, з часом ваше тіло пристосується. Основні процеси залишаються незмінними. Організм і далі спалюватиме енергію, але братиме її вже не з цукру, а з власних жирових запасів.

Фахівці дали кілька порад, які допоможуть зменшити вживання цукру та знизити рівень глюкози в крові:

Перш за все контролюйте розмір порцій. Так ви зможете насолоджуватись улюбленою їжею, але не споживати зайві калорії. Візьміть під час обіду меншу тарілку. Пам’ятайте скільки і яких продуктів вам потрібно з’їсти.

Пам’ятайте, що найпоживнішим і найбагатшим на клітковину повинен бути сніданок. Обід має містити багато білка. Уникайте продуктів, що містять велику кількість вуглеводів, як хліб, картопля та білий рис. Нехай у вашому холодильнику буде якомога більше здорових закусок, зелених листових овочів та фруктів.

Виключіть з раціону підсолоджені напої, такі як газована вода та пакетовані соки, і вживайте багато звичайної очищеної води. До сніданку рекомендується випивати 1-2 склянки води для покращення травлення. Протягом дня потрібно випивати 2-3 л води.

Для зниження рівня цукру в крові потрібна фізична активність. Не у всіх є час та гроші на спортзал, але є заняття, яке доступне всім – просто увімкніть музику та танцюйте. Навіть після вживання цукру та насичених жирів танці допоможуть спалити надлишок енергії та зберегти здоров’я.

Шукайте більш здорові альтернативи продуктам з високим вмістом цукру. Всі ми час від часу хочемо солоденького, це нормально. Але замість цукерок чи булочок краще обрати горіхи, фрукти та йогурти. Намагайтесь не переїдати.

Також варто замінити каву на зелений чай, а день розпочинати зі склянки теплої води з лимоном. Скоротіть споживання алкоголю. Інколи можна випити 150 л червоного вина, але від міцного алкоголю краще відмовитись зовсім.

Поділись


Новини партнерів