Названо продукти, які найчастіше є причиною підвищеного кров’яного тиску

Серце – це один з життєво важливих органів. Воно забезпечує притік крові до усіх частин тіла. Кровоносна система, крім серця, включає також судини. Один з термінів, пов’язаних із серцем, які ми чуємо найчастіше є артеріальний тиск, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

АТ – це тиск, який здійснює кров на стінки артерій. За звичайних обставин він залишається в нормальному діапазоні. Але багато факторів, включаючи наше харчування, можуть впливати на артеріальний тиск.

Хоча високий кров’яний тиск в основному асоціюється з людьми похилого віку, стрес і неправильне харчування призвели до того, що проблеми з підвищеним тиском у багатьох людей з’являються уже в 20 років.

Ось 5 продуктів, яких варто уникати, якщо ви страждаєте від високого тиску:

Сіль. Кожен, хто стикався з підвищеним кров’яним тиском, в першу чергу отримує рекомендацію скоротити вживання солі. Сіль збільшує рівень натрію в крові та заважає ниркам виводити надлишок води з організму. За рахунок надлишку рідини та перенапруження ниркових судин, кров’яний тиск зростає.

Високооброблені продукти. Така їжа містить зазвичай величезну кількість солі та холестерину, який відкладається на стінках судин і теж може стати причиною зростання артеріального тиску.

Консерви. Звісно, консервована їжа – це зручно. Однак, нею не варто захоплюватись. Вона містить сіль та консерванти, які подовжують термін її зберігання, але не найкращим чином впливають на здоров’я серця.

Цукор. Хоча цукор не впливає на рівень артеріального тиску, він може призвести до збільшення ваги, що сильно збільшує навантаження на серцево-судинну систему. За даними Американської асоціації серця, чоловікам варто обмежитись дев’ятьма, а жінкам шістьма чайними ложками цукру на добу.

Алкоголь. Відомо, що найсильніше алкоголь впливає на печінку, однак доведено, що зловживання алкоголем призводить до підвищення артеріального тиску. При цьому, деякі дослідження показують, що помірне споживання, скажімо, червоного вина, корисне для здоров’я серця, але важливо пам’ятати – мова йде не більш, ніж про 150 мл вина на день.

Поділись


Новини партнерів