Ось чому ви повинні контролювати споживання солі

Щоразу, коли піднімається тема схуднення, ми думаємо про дієту, яка обмежує споживання цукру, та про активний спосіб життя, який передбачає регулярні фізичні навантаження. Однак, одним із факторів, що впливають на вагу, про який ми схильні забувати – це вживання солі, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Надмірне споживання натрію пов’язують з підвищеним ризиком виникнення серцевих хвороб, оскільки натрій може піднімати артеріальний тиск. Але це не єдиний негативний вплив солі на організм.

Про те, що сіль може затримувати вологу в організмі, відомо всі. Люди, які вживають багато солі, зазвичай важать більше саме через це. Зайві кілограми, які з’являються через затримку води в організмі, називаються масою води. Щойно людина скорочує вживання солі, маса води втрачається.

Ще одна причина, з якої сіль може сприяти набору ваги, полягає у продуктах, до яких додають велику кількість солі. Найчастіше це високооброблені продукти, що мають високу калорійність .

Сіль додає їжі смаку, тому люди схильні з’їдати надто багато солоної їжі, що призводить до накопичення жиру, особливо в зоні живота.

Ось 5 причин, з яких ви повинні стежити за споживанням солі:

  • Сіль може викликати відчуття голоду. Ми всі знаємо, як важливо для здоров’я підтримувати оптимальну кількість вологи в організмі. Дослідження показало, що чоловіки, які вживали більше солі, пили менше рідини. Сіль змушувала їхні нирки затримувати більше води та збільшити вироблення сечовини. Це викликало відчуття голоду замість спраги, що може стати причиною переїдання. А це вже призводить до збільшення ваги.
  • Натрій негативно впливає на нирки. Коли організм отримує занадто багато натрію, йому доводиться докладати більше зусиль, щоб підтримувати його безпечний рівень в крові, що збільшує навантаження на нирки. Нирки є життєво важливим органом, ефективне функціонування якого вкрай важливе для загального здоров’я.
  • Натрій може погіршити здоров’я серця. Через високе споживання натрію серцю, як і ниркам, доводиться працювати інтенсивніше. Щоб компенсувати підвищення артеріального тиску, стінки артерій стають товстішими та жорсткішими, а це може стати причиною їх звуження та посилити навантаження на кровоносну систему.
  • Підвищення ризику остеопорозу. Натрій може збільшити ризик остеопорозу, стану, через який кістки стають крихкими та ламкими. Ризик остеопорозу високий у людей старшого віку, особливо у жінок після менопаузи.
  • Збільшення ризику виникнення раку. Споживання надто великої кількості солі може призвести до пошкодження внутрішньої оболонки шлунка. Тоді сильно підвищується ризик виразки шлунка, яка, якщо її не лікувати, може перетікати в рак.
Поділись


Новини партнерів